• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C

UZMAN DR. HALİL MESUT DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTI

UZMAN DR. HALİL MESUT DÜNYA ÇAPINDA BÜYÜK BAŞARIYA İMZA ATTI
Radyoloji Uzmanı Dr. Halil Mesut Pendik'te Ultrasonografi Merkezi açarak gebelerde detaylı ultrason başta olmak üzere tüm Ultrasonografik tetkiklerin yapılması yönünde hizmet sunuyor.

Radyoloji alanında sürdürüğü başarılarla meslekte 20 yılı geride bırakan ve Ayrıntılı ultrason (Detaylı Ultrason. 4 Boyutlu Ultrason) yöntemiyle bebeklerin tepeden tırnağa tüm organların taranarak herhangi bir yapısal bozukluğu olup, olmadığını önceden tespit edilmesi için Avrupalı bilim adamlarıyla birlikte başarılı çalışmalar yürüten Radyoloji Uzmanı Dr. Halil Mesut Pendik'te hizmet vermeye başladı.

1-029.jpg

Mütevaziliği ile birlikte bilim alanında sürekli kendisini geliştirmesi yanında, bilime sonsuz merak duygusuyla yaklaşarak gelişen son teknolojiyi bilgi ve birikimleriyle harmanlayan  Radyoloji Uzmanı Dr. Halil Mesut  Senowoeld sitesinin düzenlediği yarışmalarda üst üste 4 yıl ödül alarak ülkemizi gururlandıran Radyoloji Uzmanı olarak ta dikkat çekiyor. 

Radyoloji Uzmanı Dr. Halil Mesut, anne rahmindeki bebeklerin 4 boyutlu ultrason ile detaylı incelenmesi konusunda yapılan uluslararası vaka yarışmalarında 4 senedir üst üste kazananlar listesine girmeyi başarıyor.

Ayrıntılı ultrason (Detaylı Ultrason. 4 Boyutlu Ultrason) hem bebeğin hem de annenin sağlığını korumak amacıyla gebeliğin 18-22. Haftalarında gerçekleştiriliyor ve bebeğin tepeden tırnağa tüm organları taranarak herhangi bir yapısal  bozukluğu  veya gelişme geriliğinin olup olmadığına bakılıyor.

2-043.jpg

Bebeğin doğumdan sonraki hayatını tehdit edebilecek bir hastalık riski varsa erken tespit edilebiliyor.

Radyoloji Uzmanı Dr. Halil Mesut’un Pendik’te açtığı ultrasonografi merkezinde gebelerde detaylı ultrason başta olmak üzere tüm ultrasonografik tetkikleri  yapmaktadır.

Ayrıca doğumdan sonra da bebeklerde ultrason ile yapılması gereken tüm taramalar bir paket halinde sunuluyor.

Dr. Halil Mesut “Bebekler anne karnından itibaren bazı risklerle karşı karşıya gelebilirler. Bazı yapısal eksiklikler veya bozukluklar ilerleyen yıllarda ciddi sakatlıklara yol açabilir. Bu bozuklukların büyük çoğunluğu doğumdan sonra yapılacak ultrason taraması ile tespit edilebilir” diyerek yapılan taramaları şu şekilde sıralıyor:

Yeni Doğan Taraması

         Transfontanel Ultrason (Beyin ve beyin sıvısı)

İlk aylarda kafanın ön tarafında açık olan kemik aralığındaki bıngıldaktan ultrasonla beyin dokusu ve beyin sıvısı değerlendirilir. Bu tarama ile küçük kanamalar veya sıvı artışları tespit edilebilir. Ayrıca ultrason ile ileride epilepsiye yol açabilecek fokal subependimal heterotopi (anormal hücre yoğunlaşmaları) odaklarının tespiti de sağlanabilmektedir.

          Kalça Ultrasonu

İlerleyen yıllarda topallama gibi sakatlıklara yol açabilecek doğuştan kalça çıkıkları erken dönemde tespit edilebilir. Böylece erken ve

oldukça basit bir müdahale sonucu kalçanın tamamen normale dönmesi sağlanabilir. Bir aylık bebekte yapılması gerekir.

         Omurga Ultrasonu

Radyasyon içermeyen ultrason ile gizli omurga açıklıkları veya omurilik yapışıklıkları veya kistlerin teşhisi mümkündür. Bu işlem 1 ile 3. aylar arasında yapılabilmektedir.

       Tiroid Ultrasonu

Tiroid hormon yoksunluğu bebek 1 yaşına geldiğinde, zeka ve gelişme geriliği ile ortaya çıkmaktadır. Hastanelerde bebek doğar doğmaz topuktan kan alma ile teşhis konulsa da ultrasonla tiroid bezinin var olup olmadığını veya boyutunun normalden küçük olup olmadığını görmek tanı değerini yükseltmektedir. İlk aylarda tespit edilirse kolaylıkla tedavi edilebilmektedir.

3-031.jpg

          Tüm Batın Ultrason

Yeni doğanda sinsi seyreden böbrek ve böbrek yolları hastalığı herhangi belirti vermeden ileri senelerde böbrek kaybına bile varan sakatlıklara yol açabilmektedir. Doğum sonrası böbreklerin ultrason ile kontrol edilmesi hayat kurtarıcı olabilir. Aynı zamanda mesaneden böbreklere idrar kaçağı da rahatlıkla ultrasonda tespit edilmektedir.

Karaciğer büyümesi bazı metabolik hastalıklara, dalak büyümesi ise kan hastalıklarına işaret etmektedir. Ayrıca safra kesesindeki taşların da ultrasonla görülmesi mümkündür.

Merkezde yapılan diğer tetkikler ise şöyle:

Kadın hastalıkları renkli ultrason

Tiroid US

Meme US

Varis renkli doppler

Karotis ve beyin renkli doppler

Böbrek, idrar yolları US

Karaciğer ve safra kesesi renkli doppler

Tüm batın US

Radyoloji Uzmanı Dr. Halil Mesut Kimdir?

Dr. Halil Mesut İstanbul Tıp Fakültesini 1991 senesinde bitirerek, daha sonra 1997 yılında

İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nde Radyodiagnostik Uzmanı olarak eğitimini tamamlamıştır. Sonrasında çeşitli özel hastanelerde görev yapmıştır. Son olarak 2010-2019 yılları arasında Pendik Şifa Hastanesinde çalışmıştır ve 2019 Ekim ayında Pendik’ de kendi muayenehanesini açmıştır.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.