• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

YETİM AYLIĞI ALANLARA ZAM ŞOKU! SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİLER

YETİM AYLIĞI ALANLARA ZAM ŞOKU! SOSYAL MEDYADAN TEPKİ GÖSTERDİLER
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emeklilere yönelik yapılan zam oranları yetim ve dul maaşı alan vatandaşlara yansımadı. En düşük emekli maaşı 7500 liraya yükseltilirken Dul ve Yetim maaşı alan binlerce vatandaş bu zamlardan faydalanamadı.

Ramazan Bayramı öncesinde yeni zamlı maaşlar hesaplara geçti.Ancak dul ve yetim aylıkları alan vatandaşlar 1000 TL'lik Bayram ikramiyesi dışında zamlı maaş alamadı. Zamlı maaşlarıı alamayan emekli yakınları  ''Şikayetvar'' Flatformundan tepki göstererek oluşan mağduriyetin giderilmesini istediler.

İşte şikayetvar Platformuna yapılan tepkiler;

Annem 3. Şahıs emeklisi, yeni emekli maaşı  7.500 oldu. Anneme yatan 5.000 zaten o kadar alıyordu, ne oluyor? Maaşlara babam 7.500 alırken annemin kesintisinde göremiyorum. Ben takip ediyorum. Çözüm arıyorum, çözüm bulun ya da açıklayın.mağdur ediliyoruz, az değil yani 2.500 TL eksik.

SGK emekli maaşı  Eksik Yattı Annem 3890 TL SGK emekli maaşı alıyordu. En düşük emekli maaşı 5500 TL olacak dediler fakat 5049 TL yattı. Yapılan açıklamaya göre %30 zam+refah payı vardı. Refah farkının yatmadığı görülüyor. mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz.

SGK en düşük emekli maaşı  olan 5500 TL üzerinden yatırıyor oysa nisan en düşük emekli maaşı 7500 TL üzerinden olması gerekiyor. Çünkü nisan ayından itibaren en düşük emekli maaşı 7500 TL yapıldı. Benim maaşım ve annemin  maaşı ayın 18'inde yatıyordu. 14'ünde yani bugün yatmış. Maaşlarda bir değişiklik yok aynı yatmış. Neden zamlı maaş yatmadı? Toplamda 5600 TL yatmış. Eksik tutarın yatırılmasını talep ediyorum.

SGK Hani Nerede En Düşük Emekli Maaşı 7500 TL Olmuştu Bize Neden Yok?

Babamdan kalan maaşı annem ve ben alıyoruz. En düşük emekli maaşıı 5500 iken toplamda 5250 alıyorduk, simdi en düşük emekli maaşı 7500 TL oldu dediniz de hani nerede neden toplamda ikimizde 5.600 TL alıyoruz. Bu mu zam? Simdi bu nasıl bir zam hiçbir şey alamıyoruz insaf edin biraz ya elimizde sadece emekli maaşı var yetmiyor yetmiyor yetmiyor haksızlık yapmayın en düşük emekli maaşı 7500 derken bizi neden hala 5600 'de bırakıyorsunuz bizi de görün artık ya kaç insan dul yetim maaşıyla geçinmeye çalışıyor bilmem farkında misiniz gerekenin bize de yapılmasını rica ediyorum.

En düşük emekli maaşı zammının 7500 liraya çıkartılmasına yönelik karar Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. İkramiye ve yeni zamlı maaşlar bayram öncesi hesaplara geçerken dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar zamsız maaşlarla bayrama girmeye hazırlanıyor.

  Zamlı maaş bekleyen dul ve yetim aylığı alanlar yurtaşlar  maaşlarını çekmeye gittiklerinde büyük  şok yaşadı. 7500 TL olması beklenen en düşük emekli maaşı hesaplara eksik yattı. Tüm emeklilere uygulandığı açıklanan zamların Dul ve Yetim aylığı alan vatandaşlara uygulanmaması tepkilere neden oldu. Hisse oranları doğrultusunda emekli maaşı alan yurttaşlara Bayram ikramiyesi dışında zam  verilmedi. Dul ve Yetim aylığı alan yurttaşlara zam verilmemesi Cimer üzerinden de tepki gösterilerek konuyla ilgili Bakanlığın bilgi verilmesi ve aradaki farkın düzeltilmesi  talep edildi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.