• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

SAMET ELÇİ;''KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMEK İÇİN PARTİ KURUYORUZ''

SAMET ELÇİ;''KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMEK İÇİN PARTİ KURUYORUZ''
31 Mart yerel seçimlerinde Pendik Bağımsız Belediye Başkan Adayı olarak seçimlere giren Samet Elçi yeni parti kurmak için çalışmalara başladı. Samet Elçi Cesur Düşünce Parti'sinin kuruluşu öncesinde gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Samet Elçi; açıklamasında Türkiye'nin mevcut siyasi partiler yüzünden uçuruma sürüklendiğini belirterek; Biliyor ve inanıyorum ki bu kutsal toprakların üzerinde yaşayan her birey, ideolojik buhranlardan, kimsesizlikten ve ekonomik bağımlılıktan kurtarılarak, fırsat eşitliği ile modern ve çağdaş eğitimin onlara sağlayacağı nitelikle, Türk örf adet ve üstün Ahlak anlayışıyla tekrar kucaklaşıp, adil kalkınma ve ekonomik refaha kavuştuğunda gerisine düştüğümüz devlet ve milletlerin önüne geçecek büyük bir atılımı kısa sürede gerçekleştirecektir''dedi..

Cesur Düşünce Partisi’ni kurmak için Türkiye genelinde örgütlenmeye gidiyorsunuz. Yeni Parti kurma düşüncesi nasıl ortaya çıktı? Sizce Gerekli miydi?

Samet Elçi;Türkiye’nin bir uçuruma sürüklendiğini görüyoruz. Mevcut siyasi partilerin, dernek ve vakıfların, düşünce kuruluşlarının, aydınlarımız ve ulemanın bu kötü gidişi durduramadığını, birçoğunun da bunu hızlandırmak isteyen merkezlere teslim olduğunu görüyoruz.

Biz de mevcudun başarısız olduğunu kabul ederek devletimiz ve milletimiz için kurtuluş yolu sunmak gayesiyle kolları sıvadık.
Türkiye Cumhuriyeti’nin en temel sorunu, becerikli, yetenekli, liyakat sahibi, ilkeli cesur ve vatansever insanların siyaseten devlet yönetiminde bir noktaya gelmelerinin engellenmesi olduğunu düşünüyoruz.
Demokrasimiz maalesef talan edilmiş durumda ve işletemiyoruz. Halkımız parti genel merkezlerinden tespit edilmiş adaylara oy vermek zorundalar. Parti genel merkezleri tarafından aday edilmiş bir milletvekili veya belediye başkanı varlığını halka borçlu değil ki neden halka hizmet etsin tabi ki genel başkanına ve partisine hizmet edecek.
Hastalığın büyüklüğüne bakar mısınız? Bu şekilde bir demokrasi olabilir mi, bu şekilde meydana gelmiş bir meclis vatandaşa hizmet edebilir mi?
bu şekilde seçilmiş bir belediye başkanı halka hizmet edebilir mi?
Biz bu hastalığı teşhis etmekle kalmıyoruz bunu çözecek adımları atacak bir programla devlet yönetimini istiyoruz
Biz becerikliyiz yetenekliyiz; Türk’ün üstün ahlak anlayışına sahip cesur ve doğru dürüst kararlı insanlar olarak artık devleti bizim yönetmemiz gerektiğine inanıyoruz.
Eğer Türkiye yetenekli, becerikli, liyakat sahibi cesur ve vatansever insanlar tarafından yönetilirse çözemeyeceğimiz hiçbir sorunumuz kalmayacağı gibi yeni ve güçlü bir medeniyet kuracağımıza dairde sonsuz bir inanç sahibiyiz.
Partimiz bu gerekçelerle kuruluyor.

 Partiniz Resmi olarak ne zaman kurulacak?

Samet Elçi;En geç sene sonuna kadar resmi kuruluşumuzu tamamlamış olmayı hedefliyoruz. Parti programımızı yazdık hazır, tüzüğü kaleme alıp Kurucular Kurulunu oluşturacağız. Ankara’da bir genel merkez yeri ile anlaşmak üzereyiz. Tüm bunları kısa sürede halledeceğiz.

 Türkiye’de küçük çaplı çok sayıda parti var. Siz Cesur Düşünce Partisi olarak siyasette neleri değiştireceksiniz?

Samet Elçi;Evet sanırım 79 adet partimiz var birçoğu 2014 senesinden sonra kurulmuş. Biz kapalı kapılar ardında bir merkezin dayatması veya ricası üzerine kurulmuyoruz. Türkiye’de bir parti enflasyonu olsun da yeni parti kurmak zorlaşsın zihniyetiyle kurulmuş partilerin varlığından biz sorumlu değiliz.
Biz Türkiye’nin en temel sorununu çok güçlü bir şekilde dile getirerek Parti genel başkanları ve başkan yardımcılarının odalarına hapsedilmiş seçme ve seçilme hakkını yeniden Türk Milleti’ne kazandırmak için kuruluyoruz.
Türk Siyasi arenasına hak ettiği onuru kazandıracak bir mücadele azmimiz var. Biz mevcut sistemi köklerinden değiştirmeye geliyoruz.

 Olası seçimlerde partiniz seçime katıldığında yüzde kaç oy alır?

Samet Elçi;Seçimlerde bir siyasi partinin başarısının en büyük göstergesi tabi ki aldığı oydur. Cesur Düşünce Partisi şuan alacağı oyun hesabını yapmıyor. Biz mücadelemizi Doğruluk ve Dürüstlükle azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz Allah bizi ne zaman Milletimizin teveccühü ile kucaklaştırırsa ona da razı olacağız.

 Neden Cesur Düşünce Partisi adıyla yola çıktınız?

Samet Elçi;Cesur Düşünce, bu toprakların en çok ihtiyaç duyduğu şey. Birçoğumuz aslında sorunlarımızın çözümünü biliyoruz, neyin iyi neyin kötü olduğunu biliyoruz faydalıyı ve zararlıyı bir birinden ayırt edebiliyoruz ama bunları eyleme geçirmekte sistemin engelliyle karşılaşıyoruz. Çok değerli düşüncelerimiz odamıza hapsoluyor ekonomik buhranlarımız düşünce dünyamızı prangalıyor, yalnızlaşıyoruz bu sefer çözümü bildiğimiz halde soruna hizmet etmeye başlayan sesiz bireyler haline dönüşüyoruz.
Biz, cesaretin tüm bu kalıpları kırmamız için bizi tetikleyeceğine inanıyoruz düşüncenin önündeki her şeyi yok edecek bir irade ortaya koyacağız. İyilikle iyi niyetle meydana gelmiş her fikri önyargısız olarak değerli kabul edeceğiz Çocuklarımızın gençlerimizin düşüncelerini hayallerini ideallerini gerçekleştirebileceği bir ülkeyi bu cesaretle inşa edeceğiz. Cesur Düşünceyle bunu başaracağız.

 Partiniz en çok hangi kesimden oy alır?

Samet Elçi;Öncelikli hedefimiz gençler, onların dünyaya Türkiye’ye bakış açısını önemsiyoruz. Türkiye’yi ve dünyayı aynı yerden görüyoruz. Gençlerin bizi daha çabuk anlayacağını düşünüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni oluşturan her kesimden milli mutabakat zeminimizde buluştuğumuz herkesten destek bulacak ve Türk Milleti olarak hep birlikte başaracağız.

 Türkiye Genelinde 42 ilde nasıl bir örgütlenme oluşacak?

Samet Elçi;Partimiz resmi kuruluşunu tamamlar tamamlamaz teşkilatlanmaya başlayacağız. Türkiye’nin her ilinde o veya bu şekilde siyasetten uzaklaştırılmış vatanseverlerle buluşacağız, siyaset yapmak isteyen ama önü kıskanç ve beceriksiz il başkanları ilçe başkanları tarafından kesilmiş kişilerle kucaklaşacağız çok kısa bir sürede Türkiye’nin tamamında teşkilatlanacağız buna inancım tam.

Cesur Düşünce Partisi Türkiye'ye Ne Katacak? 

Samet Elçi; Onur katacak...
 

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.