• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

SKG'DA SKANDAL VURGUN! 411 ÖLÜYE İLAÇ YAZILDI

SKG'DA SKANDAL VURGUN! 411 ÖLÜYE İLAÇ YAZILDI
SGK'da yapılan skandal dolandırıcılık Sayıştay'ın raporlarına girdi. Sayıştay'ın denetimleri sonucu ortaya çıkan skandal dolandırıcılık pes dedirtti. 2018 yılında 411 ölü vatandaş muayene edilip 1 milyon liralık ilaç yazıldığı ortaya çıktı.

İYİ Parti Milletvekili Tuğba Vural Çokal SGK'nın dolandırılmasını TBMM'ye taşıyarak soru önergesi verdi.

İYİ Parti Milletvekili Tuğba Vural Çokal konuyla ilgili TBMM'de yaptığı konuşmada 2108 yılında ölü olan yurttaşların muayene edilip 1 Milyon liralık ilaç yazıldığını belirterek SGK' nın ölüye hizmet veren sağlık kuruluşu haline dönüştürüldüğünü söyledi.

Çokal, yaşananlara ilişkin şunları söyledi:

"Raporlu olan ve iş göremezlik ödeneği verilen doktorlar, raporlu oldukları dönemde ameliyat yapmış. Yatarak tedavi olan doktor, aynı gün ameliyata da girmiş. Aynı gün içinde hem ameliyat olan hem de ameliyat yapan doktorumuz var. Bunları yapanlar, adalet önünde hesap vermeli. SGK da aynı gün 10 ayrı branşta muayenenin ödemesini yapıyor. Baş ağrısıyla giriş yapan hastaya doğum yaptırılıyor ve doğumun parası alınıyor. Üst solunum yolları enfeksiyonu tanısı konulan hasta için sezaryenle doğum ödemesi de yapılıyor.

Ölülere Sağlık Hizmeti Vermişiz

Dünya üzerinde ölülere bile sağlık hizmeti veren tek Sosyal Güvenlik Kurumu bizimki. 2018 yılında tam 411 kişiyi öldükten sonra muayene edip ilaç vermişler. SGK'mız da ölüleri muayene edip ilaç vererek tıp tarihine geçen bu hastanelerimize yaklaşık 1 milyon lira tutarında ödeme yapmış.

SGK, raporlu olduğu iş için göremezlik ödeneği verdiği doktorlara, aynı dönemde ameliyat yaptığı için de ödeme yapıyor. O doktor iş göremezlik parası aldığı dönemde ameliyat yaptığını iddia ederek SGK'dan para alıyor.

Kendi yatarak tedavi görürken, aynı anda, ameliyata giren doktorlarımız var. Hatta doktor hem ameliyat oluyor hem tedavi masrafını SGK'ya yüklüyor hem de doktorun ameliyatın parası hastaneye ödeniyor"dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.