• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

170. SAAT SONRA ENKAZDAN KURTARILDI

170. SAAT SONRA ENKAZDAN KURTARILDI
Türkiye'yi sarsan deprem felaketinde enkazlardaki arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin 8. günü'nde de mucize haberler geliyor. Gaziantep'in Islahiye İlçesi'nde enkaz altında kalan 2 kişi 170 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan çok sayıda binada kurtarma çalışmaları sürüyor.
İşte dakika dakika mucizelerin beklendiği bölgedeki gelişmeler...

170 SAAT SONRA MUCİZEVİ KURTULUŞ 2 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI

Gaziantep'te yıkılan binanın enkazında kalan 40 yaşındaki Sibel Kaya, 170 saat sonra sağ çıkarıldı.
"Asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yıkılan binaların enkazlarındaki arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
AFAD, Mahalle Afet Gönüllüleri, Güngören Belediyesi ve Türkiye Taşkömürü Kurumuna bağlı arama kurtarma ekipleri, yıkılan 5 katlı Zamanlar Apartmanı'nın zemin katına ulaştı.
Zamana karşı hayat mücadelesi veren ekipler, ulaştıkları Sibel Kaya'yı enkazdan 170 saat sonra sağ çıkardı.
Ambulansa alınan Kaya, hastaneye kaldırıldı.

66 YAŞINDAKİ KADIN 166. SAATTE KURTARILDI

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman’ın Besni ilçesinde, enkaz altında kalan 60 yaşındaki Erengül Önder, 166 saat sonra sağ çıkarıldı.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sosyal medya hesabından, Üzümlü Kent Sitesi'nin enkazında arama kurtarma faaliyeti yürüten Manisa Büyükşehir Belediyesine bağlı itfaiye ekiplerinin Erengül Önder'i kurtardığını aktardı.
Ergün, "Umutların tükendiği anda Besni ilçesinden yüreğimizdeki ateşi bir nebze de olsun söndüren mucize bir haber aldık. İtfaiye ekiplerimizin olağanüstü çabasıyla depremin 166'ncı saatinde Üzümlü Kent Sitesi'nde Erengül Önder teyzemizi sağ salim kurtardık. İtfaiye personelimizle çalışan tüm ekipleri tebrik ediyorum. Allah, sizlerden razı olsun, ayağınıza taş değdirmesin." ifadelerini kullandı.
Arama kurtarma görüntüleri de paylaşıldı. Görüntülerde arama kurtarma ekibinin bir kadını alkışlar eşliğinde çıkarması ve sağlık ekiplerine teslim etmesi yer aldı.

172 SAAT SONRA GELEN HABER

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından, arama kurtarma çalışmalarında 7 gün geride kalırken depremin 172'nci saatinde Kahramanmaraş'taki Aydın Apartmanı'nda anne, kızı ve bir bebek ile temas kurulduğu öğrenildi. Ekipler 3 kişinin yer tespiti için çalışıyor.
Depremin 172. saatinde Kahramanmaraş'ta; Aydın Apartmanı'nın enkazında anne, kızı ve bir bebek ile temas kurulduğu öğrenildi.

Arama kurtarma ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Enkazdaki anne ve 2 çocuğun yer tespiti yapılmaya çalışılıyor.

163 SAATLİK BEKLEYİŞ 

 Kahramanmaraş merkezli depremden 163 saat sonra, Hatay'da enkaz altında kalan Mustafa isimli 7 yaşındaki çocuk kurtarıldı.

160 SAATLİK BEKLEYİŞ

Rus, Belarus ve Kırgız arama kurtarma ekipleri, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden 160 saat sonra bir kişiyi enkazdan sağ çıkardı.

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bakanlığa bağlı kurtarma ekipleri, Belarus ve Kırgızistanlı meslektaşları ile Türkiye'deki arama kurtarma çalışmaları sonucu enkaz altındaki bir kişiyi sağ çıkardı." ifadelerine yer verildi.

Bu kişinin depremden 160 saat sonra kurtarıldığı belirtilen açıklamada, kurtarma çalışmalarının gece boyunca 4 saat sürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, Rus doktorların kurtarılan depremzedeye ilk yardım yaptığı aktarıldı.

AYDIN APARTMANINDA ENKAZ ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Kahramanmaraş'ta Aydın Apartmanı'nın enkazında arama kurtarma çalışması devam ediyor.

Hatay'da enkazın altından 162. saatte kurtarılan 16 yaşındaki Ayşe hayata dönüp ışığa çıktığında kendisini kurtaran askerlere, "En büyük asker bizim asker" sloganlarıyla teşekkür etti.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay'da ekipler yeni bir cana ulaşmak için hummalı çalışmasına devam ediyor.

"EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKER"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve askeri ekipler depremin 162'nci saatinde 16 yaşındaki Ayşe, isimli kızı sağ olarak çıkardı UMKE ekiplerinin sedyeye aldığı küçük kız kendisini kurtaran ekiplere. "En büyük asker bizim asker" diye seslendi.

Ekipler hem Ayşe'yi kurtardıklarına hem de Ayşe'nin sağlıklı olup slogan atmasına sevindiler. Hastaneye kaldırılan Ayşe'nin sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

175 SAAT SONRA GELEN MUCİZELER

Hatay'ın Antakya ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinin 175'inci saatinde enkaz altında temas kurulan anne ve 2 çocuğu kurtarıldı. 176'ıncı saatte de Hatay'da da bir erkek depremzede enkazdan çıkarılarak tedavi altına alındı.

Gaziantep'te yıkılma riski bulunan bir binanın üst katında mahsur kalan kedi, Polis Arama Kurtarma (PAK) ekiplerince iş makinesi yardımıyla kurtarıldı.

Hatay'da, arama kurtarma ekipleri depremin 175. saatinde Naide Umay isimli kadını enkazdan çıkardı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklama ve paylaşılan videoya göre, İstanbul İtfaiyesi Arama Kurtarma Ekipleri ile aralarında madencilerin de bulunduğu ekipler, Odabaşı mahallesi Oduncu Apartmanı'nın enkazından Naide Umay isimli bir kadını kurtardı.

176 SAAT SONRA SAĞ ÇIKARILDI

Kahramanmaraş merkezli depremin 176. saatinde, Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde enkaz altında kalan Serap Dönmez kurtarıldı.

Kaynak/ Odatv.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.