• BIST 9989.82
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

5 BİN LİRALIK HİBE DESTEK ÖDEME BAŞVURULARI YARIN BAŞLIYOR

5 BİN LİRALIK HİBE DESTEK ÖDEME  BAŞVURULARI YARIN BAŞLIYOR
Koranavirüs salgını nedeniyle gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaflara yönelik yapılacak hibe destek ödeme başvuruları yarından itibaren başlıyor. 1 ay boyunca sürecek başvuru e-Devlet(giriş.turkiye.gov.tr) üzerinden meslek kodlarına göre yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından normalleşme sonrası açıklanan hibe destek ödeme başvuruları 25 Mayıs'tan itibaren başlıyor. Vergi mükellefi olan tüm yurttaşlara bir defaya verilecek hibe ödemeleri 5 bin TL ile 3 bin TL arasında verilecek.Başvuruların uygun bulunması halinde ilgilinin banka hesabına destek ödemesi gerçekleştirilecek.

BİR DEFAYA MAHSUS 5 BİN LİRA ÖDENECEK 

Hibe desteğinden, 17 Mayıs 2021 tarihinden (bu tarih dahil) önce Gelir Vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler, esas faaliyet konuları üzerinden faydalanacak. Hibe; bir defaya mahsus verilmek üzere 2 ayrı grup için 5 bin lira ve 3 bin lira olacak. 5 bin lira verilecek birinci grupta; kahvehane, kafe, çay bahçesi, okul ve personel servisi, düğün salonu, öğrenci yurdu, kantin, kırtasiye, internet kafe, hamam ve lunaparklar gibi yerler bulunuyor.

İKİNCİ GRUP 3 BİN LİRA HİBE ÖDEMESİ ALACAK 

3 bin lira verilecek ikinci grupta; bakım, onarım, tamirat ve kaporta işleriyle uğraşan, seyyar satıcı, sıhhi tesisatçı, hırdavatçı, müzisyen, oto yıkamacı, kuru temizlemeci, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcısı, camcı, çilingir, bakırcı, kalaycı, ayakkabıcı, konfeksiyoncu, tuhafiyeci, züccaciyeci ve kurs işletmeleri var. Ayrıca daha önce destekten faydalanan lokanta, pastane, dondurmacı, terzi, berber, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve pazarcılar da bu gruba dahil.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.