• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

AÇIK CEZAEVİ COVİD İZİNLERİYLE İLGİLİ YENİ GELİŞME! ÖZGÜR ÖZEL MÜJDELİ HABERİ PAYLAŞTI

AÇIK CEZAEVİ COVİD İZİNLERİYLE İLGİLİ YENİ GELİŞME! ÖZGÜR ÖZEL MÜJDELİ HABERİ PAYLAŞTI
Ülkemizdeki koranavirüs salgını nedeniyle açık cezaevlerinden 15 Nisan 2020'de evlerine gönderilen mahkumların 9 kez uzatılan izni, 30 Kasım'da sonra eriyor. Cezaevlerine dönmeyenler firari sayılacak.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel covid iznine çıkan mahkumların geri dönmesiyle ilgili TBMM'de önerge verip önemli açıklamalarda bulundu. Özgür Özel 30 Kasım'da sona erecek açık cezaevi mahkumlarına yönelik vermiş olduğu önergede iktidar partisinin olumlu cevap verdiğini belirterek konuyla ilgili çalışma yaplıldığını söyledi. Özel; ''Dün yaptığımız çağrıya, iktidar partisi olumlu cevap verdi, bir çalışma yapılıyor. Cezaevine dönecek miyiz endişesinde olanlara bir müjde vereyim; Dün yaptığımız çağrıya, iktidar partisi olumlu cevap verdi, bir çalışma yapılıyor''dedi.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR ÖZEL'İN AÇIKLAMASI EKTEKİ LİNKTEDİR;https://studio.youtube.com/video/NIsr2BrbNho/edit

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ SON DURUM NE, UZATILDI MI?

Başkan Erdoğan önderliğinde hafta başında toplanan kabinenin önemli gündem başlıklarından biri de açık cezaevlerinden izne gönderilen hükümlülerdi. Salgın başlangıcında yoğunluğu azaltmak için açık cezaevlerindeki hükümlüler, ilk olarak 15 Nisan'da "izinli" olarak evlerine gönderilmişti. 31 Mayıs 2020'den bu yana 9 kez uzatılan açık cezaevi izinleri 30 Kasım'da sona eriyor.

DÖNMEYENE YAKALAMA KARARI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün de konuyla ilgili bir sunum yaptığı kabine toplantısında, iznin uzatılmamasının kararlaştırıldığı öğrenildi. Bu tarih itibariyle ceza süresi dolanlar geri cezaevine dönmeyecek. Ancak ceza süresi henüz dolmamış olanlara Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce cezalarının geri kalanını çekmesi gerektiği tebligatla bildirilecek.

Dönmeyenler firari sayılacak ve haklarında yakalama kararı çıkarılacak. İlgili kurumlar hükümlülerin cezaevlerine dönüş prosedürüyle ilgili yol haritası belirlemeye çalışıyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.