• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C

ALEVİ DERNEKLERİ'NDEN FATURA İSYANI; ''CEMEVLERİNE GELEN ELEKTRİK FATURALARINI ÖDEMEYECEĞİZ''

ALEVİ DERNEKLERİ'NDEN FATURA İSYANI; ''CEMEVLERİNE GELEN  ELEKTRİK FATURALARINI ÖDEMEYECEĞİZ''
Cemevlerine gelen yüksek elektrik faturalarına karşı İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde buluşan Alevi örgütleri mahkemeye başvurarak faturaları ödemeyeceklerini belirttiler.

 

Alevi Dernekleri Federasyonu bileşenleri ve bağımsız Alevi örgütleri, Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde buluşup cemevlerine gelen yüksek faturalara dair açıklama yaptı.

Açıklamaya HDP milletvekili Musa Piroğlu, Oya Ersoy, sanatçı Tolga Sağ, Alevi dedeleri ve çok sayıda kişi katılarak destek verdi.

"ALEVİ ÖRGÜTLERİ HİÇ BİR FATURA ÖDEMEYECEK''

Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Celal Fırat, eşit yurttaşlık istediklerini dile getirdi. Türkiye’nin her yerinde Alevilerden eşit vergilerin alındığını belirten Fırat, “Ama gelin görün ki Cemevlerimize ibadethane statüsü verilmiyor. Türkiye’deki her yurttaşın vicdanının sesini dinlemelerini arzuluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti artık bizi ikinci sınıf vatandaş olarak görmekten vazgeçmelidir. Aleviler bu ülkenin asli unsurudur. Cemevlerinin hukuksal statüsünü Aleviler tanımlar, devlet de bunu kabul etmeli. Bunun için cuma günü bütün Alevi örgütleri adliyelerin önüne gidecek ve hiçbiri faturalarını ödemeyecek” dedi.

"DEVLET BİZİ VATANDAŞ OLARAK GÖRMÜYORSA VERGİ ALMASIN''

Cemevlerine ticarethane tarifesinden fatura kesildiğini belirten Celal Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mahkeme kapılarına gelmemiz bu devlet için bir utançtır. Ne demek bir ibadethanenin ibadethane olup olmadığını göstermek için mahkeme kapılarına sürükleyeceksiniz? Alevilerin ibadethanesi cemevidir, ticarethane değildir. Ticarethane olarak gören bu zihniyeti kınıyorum. Türkiye’nin hiçbir yerinde bu faturalar verilmeyecektir. Gelip kessinler. Devlet bizi vatandaş olarak görmüyorsa bizden vergi almasın, bizi askere götürmesin. Bu hakların bize tanınmaması bir utançtır.”

Kaynak/ Evrensel

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.