• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

AYM ÜYESİNİN ''IŞIKLAR YANIYOR'' PAYLAŞIMINA AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ

AYM ÜYESİNİN  ''IŞIKLAR YANIYOR'' PAYLAŞIMINA AK PARTİ'DEN SERT TEPKİ
Anayasa Mahkemesi AYM Üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medyada yapmış olduğu paylaşıma AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten sert tepki geldi.

Çelik Türkiye'de geçmişte yaşatmış müdahalelerin sloganının bir AYM üyesi tarafından kullanılmasının utanç verici bir saygısızlık olduğunu belirtti. AYM Üyesi Engin Yıldırım tarafından sosyal medyada paylaşılan ''ışıklar yanıyor''sloganı darbe çağrısı yapması nedeniyle kamuoyunda tepkilere neden oldu. AYM Üyesi Engin Yıldırım gelen tepkiler üzerine mesajın yanlış anlaşıldığını belirterek paylaşımını kaldırdı.

ÖMER ÇELİK;UTANÇ VERİCİ BİR SAYGISIZLIKTIR

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Anayasa Mahkemesi (AYM) Üyesi Engin Yıldırım'ın sosyal medyadan yaptığı paylaşıma ilişkin, "Hukuktan başka bir dili olmaması gereken bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konuşması vahimdir" değerlendirmesinde bulundu.

AYM MENSUBUNUN HUKUKU KATLETMENİN SEMBOLÜ OLAN DİLLE KONUŞMASI VAHİMDİR

"Hukuktan başka bir dili olmaması gereken bir AYM mensubunun hukuku katletmenin sembolü olan bir dille konuşması vahimdir. Müdahaleler anayasal düzeni yıkmış ve milletimize büyük acılar yaşatmıştır. Müdahalelerin neticesinde hukuk düzenimiz ortadan kaldırılmıştır. Varlık sebebi hukuk olan AYM'de bir üye ise hukuku katleden müdahalelerin diliyle konuşuyor... Bu kabul edilemez."

HUKUKU YIKAN MÜDAHALELERİN DİLİDİR

​Türkiye'nin gerçek hukukçularının 15 Temmuz darbe girişiminde teröristlerin müdahalesine güçlü bir direniş gösterdiklerini kaydeden AK Parti Sözcüsü Çelik, gerçek hukukçuların demokrasiyi koruma mücadelesi verdiklerini, AYM üyesinin kullandığı dil ise milleti tehdit etmenin ve hukuku yıkan müdahalelerin dili olduğunu bildirdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.