• BIST 10166.68
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

BAKAN KOCA PATLAMADA YARALANAN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

BAKAN KOCA PATLAMADA YARALANAN  VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ
Sakarya'nın Hendek İlçesi'ndeki havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybetti 114 işçi ise yaralı olarak kurtarıldı. 22 işçinin taburcu edildiği fabrikada çalışmalar gece saatlerine dek sürdü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde patlamanın meydana geldiği havai fişek fabrikasını ziyaret etti. Bakan Koca patlamada 114 işçinin yaralı olarak kurtarıldığını belirtirken 22 işçinin de taburcu edildiğini söyledi. Büyük patlama sonrası bölgeye çok sayıda AFAD ekibi gönderilirken söndürme çalışmaları gece saatlerine dek sürdü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca patlama sonrası yaralanan işçileri hastanede ziyaret etti. Ziyaret sonrası sosyalm medyada açıklama yapan Koca şöyle dedi;

''Sakarya Hendek’teki patlamada yaralanan ve tedavisi devam eden hastalarımızı Hendek Devlet Hastanemizde ziyaret ettik. Hastaneye kaldırılan 114 kişiden 92’si taburcu oldu, 22’sinin tedavisi sürüyor. Hayatını kaybeden 4 yurttaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza şifa diliyorum''

Sakarya'ya giden bakanlar arasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Sorgut'ta yer aldı.

EN SON DENETLEME MART AYINDA YAPILMIŞ

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, yaptığı açıklamada, bu fabrikanın deposu en büyük olan fabrika olduğunu belirterek,“Depoda 110 ton civarında patlayıcı, havai fişek olduğunu değerlendiriyoruz” dedi.

Fabrikanın sürekli denetlendiğini, en son denetimin mart ayında yapıldığını söyleyen Vali Kaldırım, “Patlamanın nasıl meydana geldiği konusunda araştırmalar devam ediyor. Sabotaj gibi bir bulguya rastlamadık” diye konuştu.

PATLAMA VE İŞÇİ ÖLÜMLERİ İLK DEĞİL 

Büyük Coşkunlar adlı fabrikada dün meydana gelen patlama ilk değil. Söz konusu fabrikada son 11 yılda 3 patlama daha yaşanmıştı. 2009'da meydana gelen bir patlamada 1 kişi yaşamını yitirmiş, 37 kişi de yaralanmıştı.

İki yıl sonra 2011 yılında meydana gelen patlamada ise fabrikada işçi Hediye Hallac hayatını kaybetmiş, 10 işçi ise yaralanmıştı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.