• BIST 10245.07
  • Altın 2392.404
  • Dolar 32.3509
  • Euro 34.7737
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 15 °C

BARTIN'DA MADEN OCAĞINDA PATLAMADA CAN KAYBI 40'A ÇIKTI

BARTIN'DA MADEN OCAĞINDA PATLAMADA CAN KAYBI 40'A ÇIKTI
Bartın'ın Amasra İlçesi'nde TTK'ya bağlı maden ocağında meydana gelen patlamada 40 maden işçisi hayatını kaybetti.

Bartın Amasra'da bir maden ocağında patlama meydana geldi. İçişleri Bakanı Soylu 40 madencinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'nde dün saat 18.45 sıralarında yeraltında grizu patlama meydana geldi. Olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamada 40 madencinin hayatını kaybettiğini, 11 yaralının hastanelerde olduğunu, 1 madencinin durumuyla ilgili ise belirsizlik olduğunu açıkladı.

Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Türkiye'nin birçok yerinden gerek arama kurtarma, gerek yardımcı hizmetler için bütün kurumlarımız, Enerji Bakanlığımızın bütün kurumları, AFAD'dan Sağlık Bakanlığı'na Kızılay'a kadar tüm kurumlar seferber oldu.

Arzu ederdik ve isterdik ki, hiçbir kaybımız olmadan sizlere bu açıklamayı yapabilelim. Sabah saat 07.30 itibariyle 14 şehidimize daha ulaştık. Yani 40 şehidimize ulaşmış olduk. 11 yaralımız da hastanelerde."

ENERJİ BAKANI DÖNMEZ: OLAY 300 METRE DERİNLİKTE OLDU

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in açıklamaları ise şu şekilde:

"Arama kurtarmalarında sona yaklaşmış durumdayız. En büyük üzüntümüz bu 40 kardemişimizin rahmeti rahmana kavuşmasıdır. Arama kurtarma çalışmalarını Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun ekipleri yaptı. Kendi arkadaşlarını kurtarmak için ellerinden geleni yaptılar.

Şu anda aşağıda teknik ekiplerimiz gerekli işlemleri yapıyorlar.

Dün akşam yaptığımız açıklamada bir galeride yangın olduğunu söylemiştik. Bu yangın büyük oranda söndürüldü. Yangının söndürülmesi ve izole edilmesi için çalışılıyor.

Bu olay 300 metre derinlikte oldu ama 2,5 kilometre de uzaklıktayız. Yani yürüyerek bile bulunduğunu yere yarım saat 45 dakikadan önce gelme şansınız yok.Daha 3 hafta önce burada Türk-İş başkanımızla birlikte bu kardeşlerimizle beraberdik. Helalleştik ama devamını getiremedik."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.