• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

BAŞAKŞEHİR ŞAMPİYONLAR LİGİNDE ORTALIK KARIŞTI

BAŞAKŞEHİR ŞAMPİYONLAR LİGİNDE ORTALIK KARIŞTI
Şampiyonlar Ligi'nde Fransa’nın PSG takımıyla karşılaşan Başakşehir, maç 0-0 devam ederken ırkçılık gerekçesiyle sahadan çekildi.

 

Maçın 22. dakikası oynandığı sırada Başakşehir yardımcı antrenörü Pierre Webo, 4. hakem tarafından kendisine ırkçı ifade kullanıldığını belirtip tepki gösterdi. Webo'ya kırmızı kart gösterildi.

4. hakemin kendisine "negro" dediğini belirten Webo ve Başakşehir takımı çok sert tepki gösterdi.

İşte o anlar:

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, 4. hakemin maçtan alındığını söyledi ve "Bizim istediğimiz şekilde olursa maça çıkacağız" dedi.

UEFA'dan yapılan açıklamada, "Maça başka bir 4. hakem ile devam edilmesi konusunda iki takımla anlaşıldı. Olayla ilgili soruşturma devam edecek" denildi. Fakat daha sonra maçın bir sonraki güne (9 Aralık Çarşamba günü) ertelenmesine karar verildi.

Maç TSİ 20:55'te kaldığı yerden devam edecek.

PSG - Başakşehir maçında yaşanan ırkçılık nedeniyle hakeme tepki gösteren Başakşehirli Demba Ba "Kimseye ‘Bu beyaz adam’ demezsin. ‘Bu adam’ dersin. Niye ‘Bu adam’ diyecekken, ‘Bu siyah adam’ diyorsun?" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada da “Irkçılık asla kabul edilemez... Şiddetle kınıyoruz. Konunun takipçisiyiz. Temsilcimiz Başakşehir’in yanındayız” denildi.

Coltescu'nun hakemlik hayatının biteceğini aktaran UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, "Kesinlikle kabul edilemez bir gelişme. Bunun bir mazereti olamaz. Dördüncü hakemin yaptığı halt etmek. Dolayısıyla o hakemlik hayatını bitirdi. UEFA'nın da onaylamadığı, kabul edilemez bir gelişme oldu. Hakemler gerekli cezayı alacaklar. Bizler de takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA ON BİNLERCE TWEET

Olayın ardından sosyal medyada “#NoToRacism etiketine dakikalar içerisinde tüm dünyadan on binlerce tweet atıldı.

Paris Saint-Germain'in resmi hesabı da Başakşehir'in #Notoracism tweet'ini RT'ledi. Türkiye’den üç büyükler de olaydan dakikalar sonra #Notoracism etiketiyle Başakşehir’e destek verdi.

ERDOĞAN, KILIÇDAROĞLU, İMAMOĞLU VE YAVAŞ'TAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, “Temsilcimiz Başakşehir’in teknik ekibinden Pierre Webo'ya karşı sarf edilen ırkçı sözleri şiddetle kınıyor, UEFA tarafından gereken adımların atılacağına inanıyorum. Sporda ve hayatın tüm alanlarında ırkçılığa ve ayrımcılığa kayıtsız şartsız karşıyız. #Notoracism” ifadelerini paylaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter paylaşımında, “#Notoracism” yazarak tepki gösterdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “NO TO RACISM | #Respect” diye yazdı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da “PSG-Başakşehir maçında dördüncü hakemin yaptığı ırkçı söylemi şiddetle kınıyorum. Yanınızdayız @ibfk2014” ifadelerini yazdı.
 

 

Odatv.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.