• BIST 10001.18
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

BAŞKAN AHMET CİN''VATANDAŞLARIMIZIN MEMNUNİYETİ YÖNETİM ANLAYIŞIMIZIN TEMEL PRENSİBİDİR''

BAŞKAN AHMET CİN''VATANDAŞLARIMIZIN MEMNUNİYETİ YÖNETİM ANLAYIŞIMIZIN TEMEL PRENSİBİDİR''
Pendik Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı AKM’de gerçekleştirildi.

Başkan Ahmet Cin’in katılım sağladığı toplantıda Denetleme Raporlarının Pendik Belediye Meclis Üyesi Öznur Canayakın tarafından okunması ardından kürsüye gelen Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin geçtiğimiz haftalarda İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binası ve CHP İstanbul İl Başkanlığı binasına yapılan saldırıları kınayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

2-155.JPG

BU TÜR HADİSELER KUTUPLAŞTIRMAYA KATKI SUNMAK ADINA YAPILAN HAMLELER 

Başkan Ahmet Cin Pendik’te 4 yıllık hizmetler hakkında kısa bir konuşma yaparak şu sözlere yer verdi;’’ Bu seçim dönemine girdiğimiz süreçte bu tür hadiselerin ülkenin birliğini ve bütünlüğünü bozmak kutuplaşmaya katkı sunmak adına yapılan hamleler olarak değerlendirdiğimizi ve şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum.

meclis-ana-3.JPG

VATANDAŞLARIMIZIN MEMNUNİYETİ YÖNETİM ANLAYIŞIMIZIN TEMEL PRENSİBİDİR

31 Mart itibariyle 4 yılını doldurmuş bir yönetim olarak 2022 yılındaki faaliyetlerimizle ilgili kısa bir özet geçeceğiz. Bununla ilgili de emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Kurum olarak proje ve yatırımlarla vatandaşlarımıza hizmet sunduğumuz başarılı bir yılı daha dolu dolu olarak geride bırakmış bulunmaktayız. Pendik Belediyesi olarak her kesime katılımcı bir anlayışla ulaştık. Vatandaşlarımızdan gelen talep ve beklentilere en uygun çözümleri sunma gayreti içinde olduk. Vatandaşlarımızın memnuniyetini her zaman olduğu gibi yönetim anlayışımızın memnuniyetin temel prensibi olduğunu  ifade etmek isterim. Bu anlayışla yeni projeler ve hizmetler üretmeye devam ediyoruz.

PENDİK 750 BİN 435 KİŞİLİK NÜFUSU İLE  İSTANBUL'UN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ İLÇESİ OLMA KONUMUNA GELDİ

Sizlerin de bildiği gibi Pendik 2022 yılı itibariyle 750 bin 435  kişilik bir nüfus yoğunluğu ile İstanbul’un en büyük üçüncü ilçesi konumuna gelmiş durumdadır. Yaklaşık yüzde %1.2’lik bir artış gerçekleşmiştir. Daha önceki yıllarda bu %2.1 di. Göreve geldiğimiz bu güne kadar Pendik nüfusunun % 5.4’lük bir büyüme gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Biz bu büyümeyi sosyal ekonomik, kültürel  kalkınma alanlarında da sürdürülebilir ve etkin bir şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Daha önceki konuşmalarımızda ifade ettiğimiz gibi Pendik’in nüfusunun 15-20 yıl süre  zarfında 1 milyona geleceğini hedefleyerek bütün proje ve planlarımızı bunun üzerine inşa etmeye çalışıyoruz. Bu noktada bütçemizi çok disiplinli ve kontrollü bir biçimde yönetmeye çalışıyoruz. Bu noktada da sıkı takip etmemizden dolayı da iyi sonuçlar aldığımızı ifade edebilirim.

GELİR BÜTÇEMİZİN GERÇEKLEŞME ORANI %121' DİR

Gelir bütçemizin gerçekleşme oranı %121 gelirin giderini karşılama oranı %122 olduğunu görüyoruz. Bu noktada ilçemizin büyütülmesi ve yatırımların arttırılması ile ilgili bu fazlalığın vatandaşlarımıza döndürülmesi ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Vatandaşlarımıza sunduğumuz proje yatırımlarımızı bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu yönde önemli yatırımlarla kendimize katma değer sağlayan projeleri Pendik sakinlerine sunmaktan duyduğumuz mutluluğu ifade etmek istiyoruz.

CUMHURBAŞKANIMIZIN KATILIMIYLA 168 PROJENİN TOPLU AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Şu anda resmi açılışını gerçekleştirmemiş olduğumuz 168 irili ufaklı projemizi toplu açılış programında bu Pazar günü sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla Çamçeşme’de saat 15:00’da inşallah gerçekleştirmiş olacağız. Bu noktada tüm meclis üyesi arkadaşlarımızı Pendik halkını bu açılışa davet ettiğimi ifade etmek istiyorum''dedi. 

Başkan Ahmet Cin toplu açılışı yapılacak projelerin arasında Pendik'in en dikkat çeken projesi arasında yerini alan yarı olimpik yüzme havuzuna sahip yapımı tamamlanan  Kaynarca Spor Kompleksinin 8 Nisan Pazar günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından  gerçekleşecek açılış sonrasında halkın hizmetine açılacağını belirtti.  

CHP PENDİK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ HAYRİYE UYANIK; ''İHALELER YETERLİLİĞE BAKILMADAN AYNI FİRMALARA VERİLİYOR''

3-127.JPG

Cumhuriyet Halk Partisi Pendik Belediye Meclis Denetleme Komisyon Üyesi olan Hayriye Uyanık şerh raporunu sunarak komisyona destek veren tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Uyanık 

Belediye Denetim Komisyonlarının yeterli derecede denetlenemediğine vurgu yaparak ayrı bir yönetmelik hazırlanarak denetimin keyfiyetten kurtarılması gerektiğini söyledi. Uyanık denetim  raporlarında Pendik Belediye Başkanlığı tarafından yapılan ihalelerin bilgi ve yeterliliği olmayan aynı firmalara verildiğini söyledi. Uyanık aynı uygulamanın Pendik Belediyesi'ne bağlı iştiraklerde de görüldüğünü ifade ederek kamu yararının gözetilmediğini vurguladı. Hayriye Uyanık Pendik Belediyesi'ne gelir getirecek kurumların kira bedellerinin çok düşük tutulduğunu ifade ederek kamu zararı oluştuğunu belirtti. 

AK PARTİ PENDİK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ ÖZNUR CANAYAKIN;''İHALELERE YETERLİLİĞE SAHİP FİRMALAR KATILIYOR''

CHP Pendik Belediye Denetleme Komisyonu Üyesi Hayriye Uyanık'ın açıklamaları üzerine söz alan AK Parti Pendik Belediye Meclis Üyesi Öznur Canayakın  denetleme komisyonlarının çalışmalarında şeffaflık gözetilerek bu raporların oluşturulduğunu belirtti. Canayakın ihalelerin aynı firmalara verilmesiyle ilgili de yeterliliği olan her bif firmanın ihaleye katılabileceğinin herkesçe bilinmesi gerektiğinin altını çizerek verilen sürede projenin tamamlanması halinde isteyen firmanın ihaleye katılabileceğini söyledi. 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.