• BIST 10164.2
  • Altın 2459.504
  • Dolar 32.277
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

BAŞKAN, YAZICI'YA AHİLİK  USTALIK ŞED’Dİ KUŞATILDI

BAŞKAN, YAZICI'YA  AHİLİK  USTALIK ŞED’Dİ KUŞATILDI
Tuzla’dan Anadolu’ya Kültürler buluşmasında, Başkan Yazıcı'ya Ahilik Şed Kuşatma töreni yapıldı.

Tuzla’da faaliyet gösteren Memleket Dernekleri standlarını açarak Anadoluyu Tuzla’ya getirdiler.

Ahilik Vakfı Başkan Yardımcısı iş Adamı Süleyman Demir ve Dünya Kırşehirliler Derneği Başkanı Ünal Kaya ile yöneticileri tarafından yüzlerce kişinin katılım sağladığı etkinlik alanında Tuzla Belediye Başkanı Sayın Dr. Şadi Yazıcı’ya Ahilik kuralları çerçevesinde “Ahilik Hizmet Ehli Ustalık Şeddi” kuşatıldı. 

4-739.jpg

Dünya Kırşehirliler Dernek Başkanı Ünal Kaya, Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’yı Ahilik kuralına göre Şed kuşatmak için davet etti. Kaya, 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Yazıcı’ya, çıraklık, kalfalık ve ustalık döneminde başarılı çalışmalarıyla, kültürel değerlere hizmetleriyle, üretime katkılarıyla ve insana dokunan projeleriyle örnek bir insan olduğunu söyledi. Ahilik Vakfımız aynı zamanda Bilim Kurulu ve birbirinden değerli üyeleri ile Türkiye'de örnek bir Vakıf olarak Faaliyetlerde bulunmaktadır. Ahilik Vakfı ile birlikte çalışmaktan onur duyuyoruz.

Cumhuriyet tarihimizde Ahilik üzerine araştırmalar yapmak üzere 1984 yılında ilk kurulan sivil toplum kuruluşu Ahi Kültürünü Arş. ve Eğitim Vakfı'nın Bşk. Yrd. Sayın Süleyman Demir, 1984 yılından bugüne Baba emaneti olan  Ahilik Kültürüne hizmet ettiklerini bünyelerinde bulunan ekipleri ile gönüllü olarak Ahilik programları, Şed kuşatma  törenlerine katılarak bu mirasa sahip çıktıklarını Ahilik adına faaliyet gösterilen her alandı ifade etti. 

Başkan Yazıcı, Osmanlı İmparatorluğunun kuruluşunda Ahilik ve Şeyh Edabali önemine vurgu yaptı.

Kocaeli Milletvekili Sayın Cemil Yaman, Kültürleri buluşturan Başkan Yazıcı’ya övgü dolu sözlerle teşekkür etti. Ayrıca Ahilik bizim yaşam biçimimiz dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.