• BIST 12433.5
  • Altın 7182.12
  • Dolar 43.8294
  • Euro 51.7046
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 5 °C

BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN GÖZALTINA ALINDI

BOLU BELEDİYE BAŞKANI TANJU ÖZCAN GÖZALTINA ALINDI
İrtikap" soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan ve 13 kişi sabah saatlerinde gözaltına alındı. Soruşturma sürecinin devam ettiği öğrenildi. 

 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, hakkında yürütülen "irtikap" soruşturması kapsamında jandarma ekiplerince gözaltına alındı. Operasyonun, savcılık talimatıyla eş zamanlı olarak düzenlendiği öğrenildi. Özcan ile birlikte 13 kişinin daha gözaltına alındığı belirtildi. 

"Binlerce öğrenciye burs verildiği için gözaltına alındım"
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Jandarma tarafından gözaltına alındım. Memleketimde binlerce öğrenciye burs verildiği için gözaltına alındım. Bu benim için onurdur" dedi.
CHP'den tepkiler
Tanju Özcan'ın gözaltına alınmasının ardından CHP'den tepkiler geldi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, şunları kaydetti:"Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın gözaltına alınması kabul edilemez bir siyasi operasyondur. Yeri belli, makamı belli, halkın oyuyla seçilmiş bir belediye başkanını çağırmak yerine jandarmayla gözaltına almak; hukukun gereği değil, gözdağı verme çabasıdır. Sandıkta yenemeyenlerin, yargı sopasıyla itibarsızlaştırma girişimidir. Ama bilinmelidir ki halkın iradesi ne baskıyla ne de algı operasyonlarıyla sindirilir. Zulmünüz artsın ki tez zeval bulasınız."

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, şu ifadeleri kullandı:"Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan’ın sabahın erken saatlerinde jandarma baskınıyla gözaltına alınması, hukukun değil, talimatlı yargının açık bir siyasi operasyonudur. Aylardır partimize ve seçilmiş belediye başkanlarımıza karşı yargıyı bir sopa olarak kullanan tükenmiş iktidar, bu nafile kumpaslarla bizi sindirebileceğini sanıyorsa çok yanılıyor. Hukuksuzluğunuza da baskılarınıza da boyun eğmeyeceğiz."dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.