• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

CHP PENDİK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ TARIK BALYALI'NIN SÖZLERİNE BAŞKAN AHMET CİN'DEN CEVAP

CHP PENDİK BELEDİYE MECLİS ÜYESİ TARIK BALYALI'NIN SÖZLERİNE BAŞKAN AHMET CİN'DEN CEVAP
Pendik Belediyesi'nin Ekim Ayı 2. Birleşiminde iki caddeye ''Sultan Vahdettin''adını vermesini önermesi CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Tarık Balyalı'nın tepkilerine neden oldu. Balyalı isim önerisinin provakatif bulduklarını belirtti.

 

Pendik Belediye Başkanlığı Ekim Ayı Meclis oturumunda Belediye tarafından iki caddeye ''Sultan Vahdettin''adının verilmesini  önermesi CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Tarık Balyalı tarafından pravakatif olarak değerlendirilerek karşı çıkıldı.

Balyalı son günlerde genel siyaset içindeki tartışmaların Pendik Belediyesine taşınmak istendiğine vurgu yaparak kutuplaşamalardan medet umulduğunu söyledi. Balyalı caddeye verilmesi önerilen isimlerin İstanbul'un kurtuluşunun 99. yılına denk gelmesinin tamamen provakatif olarak değerlendirdiklerini söyledi. 

Balyalı’nın konuşmasının ardından yapılan oylamada teklif, CHP’nin ret oylarına karşılık AK Parti'nin  oylarıyla kabul edildi.

BAŞKAN AHMET CİN'DEN AÇIKLAMA

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Tarık Balyalı'nın caddeler Sultan Abdulhamit Han adının verilmesinin provakatif bulduklarını söylemesi üzerine sosyal medyadan bir açıklama yaparak şu sözlere yer verdi; ''Pendik'teki bir caddemize ''Sultan Abdulhamit Han''bir caddemize ise Sultan Vahdettin''ismini verdik. Belediye Meclis görüşmelerinde; CHP'li Tarık Balyalı bu isimlendirmeleri provakatif bulduklarını ifade ederek eleştirdi. Bu eleştiriye art niyetli ve CHP'nin tarihimizi karalama temaülünün bir yansıması olarak değerlendiriyorum.Her iki sultan CHP'nin karamalayla yok edemeyeceği ecdadımızın asil evlatlarıdır. İsimlerini yaşatmaya devam edeceğiz''dedi 

1a-001.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.