• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

CHP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL OLDU

CHP'NİN YENİ GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL OLDU
CHP 38. Olağan Kurultayı'nda 81 ilden gelen bin 367 kurultay delegesi, Cumhuriyet’in ve partinin 100. yılında yeni genel başkanı ve yeni parti yönetimini seçti. CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu.

 

 


 

CHP'ni''İkinci Yüzyılda Birlik ve Demokrasi'' sloganıyla düzenlenen 38. Olağan Kurultayı'nda değişimcilerin adayı Özgür Özel 812 oy alarak CHP Genel Başkanı seçildi. Kurultay'da son kez aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu 13 yıldır yürüttüğü Genel Başkanlığı'nı delegelerin değişimi seçmeleri sonucu kaybetti. Mayıs seçimlerindeki yenilginin faturası Kurultay seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na kesildiğini de açıkça ortaya  koydu. 

Genel Başkanlık yarışından çıkan sonucun bugün yapılacak Parti Meclisi’ne (PM) de yansıması bekleniyor. Kurultayın bugünkü bölümünde, PM seçiminin yanı sıra Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri de seçilecek.

CHP’de genel başkanlık seçimi ilk kez ikinci tura kaldı. İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. 18 oy geçersiz, 2 oy ise boş çıktı. Hiçbir aday genel başkan seçilmek için gerekli olan 1366 delegenin salt çoğunluğunun oyunu alamadığı için seçim ikinci tura kaldı. Özel ikinci tura, hem moral hem de sayısal destek üstünlüğüyle girdi.

Kılıçdaroğlu’nun yarışı geride tamamlaması, ikinci turda Özel’in oylarını önemli oranda artırdı. Özel ikinci turda oylarını 130 artırarak 812 oyla CHP'nin yeni genel başkanı oldu. Kılıçdaroğlu’nun oyları ise 536’ya geriledi. Bu sonuç, ilk turda Kılıçdaroğlu’na oy veren 130'ya yakın delegenin, ikinci turda Özel’e oy verdiğini ortaya koydu.

'Kılıçdaroğlu adaylıktan çekiliyor' iddiası

İkinci tur oylamaya geçildikten sonra Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylıktan çekileceği iddia edildi. Ancak “CHP doğrulama” adlı sosyal medya hesabından bu iddia doğrulanmadı. Kulislere yansıyan bilgilere göre, Kılıçdaroğlu’nun ilk başka çekilmeyi değerlendirdiği ancak ikinci tur oylamaya geçilmesi üzerine vazgeçildiği öğrenildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.