• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

COVİD-19 VE İNFLUENZA VAKA ARTIŞLARI TBMM'YE TAŞINDI

COVİD-19 VE İNFLUENZA VAKA ARTIŞLARI TBMM'YE TAŞINDI
Koranavirüs ve İnfluenza vakalarındaki artış yoğun bakım ünitelerini de doldururken CHP Milletvekili Murat Emir sağlıkta yaşanan sorunları TBMM'ye taşıyarak soru önergesi verdi.

 

Türkiye’de başta koranavirüs (Covid-19) ve Influenza olmak üzere salgınlarda yaşanan artış, sağlık sisteminin bir kez daha tartışılmasına yol açtı.

Yoğun bakımların doluluk oranı yüzde 100’e yaklaşırken, sağlıkta yaşanan sorunları Meclis gündemine taşıyan CHP milletvekili Murat Emir, bakanlığın önlem almadığı görüşünü dile getirdi.

Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, Emir, salgının artmasıyla birlikte muayene randevusu almakta zorlanan hastaların son çare olarak acil servislere başvurduğunu belirterek “Bu durum da acil servislerdeki yoğunluğu artırmaktadır” dedi. Salgının ağır seyrettiği 65 yaş üstü hastaların bir kısmının yoğun bakımda yatış gereksiniminin olduğunu vurgulayan Emir, şöyle devam etti: “Bu durum da yoğun bakımlardaki yatak kapasitesinin giderek dolması sonucunu getirmektedir. Özellikle son günlerde başta büyükşehirler olmak üzere birçok ilimizde, şehir hastaneleri ve devlet hastanelerinde yoğun bakımlarda yer bulunamadığı şikâyetleri de artmaktadır. Oysa yoğun bakımda hastanın iyi bir tedavi alabilmesi için yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 75’leri geçmemesi gerekmektedir. Bu durumda yoğun bakıma yatabilen hastalar sağlıklı bir tedavi alamamaktadır.”

’15 GÜNDÜR KORONAVİRÜS TEŞHİSİYLE YOĞUN BAKIMA ALINAN HASTALARIN SAYISI KAÇ?’

Ülkede 100 bin kişi başına 40 civarında yoğun bakım yatağı düştüğünü belirten Emir, bu sayının Avrupa ülkeleri arasında en yüksek sayılardan bir olduğunu ancak salgın ile mücadeledeki eylemsizlik nedeniyle kapasitenin yetmediğini vurguladı. Bakanlığın, “Salgınla mücadelenin tedavi edilerek değil, yayılımını önleyerek yapılacağının idrakinde olmadığını” ifade eden Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şu soruları yöneltti: “Büyükşehirlerdeki şehir hastaneleri ile devlet hastanelerinde yoğun bakım doluluk oranları hangi seviyededir? Ülke genelinde son 15 gündür Covid-19 teşhisi konularak yoğun bakıma yatırılan hastaların sayısı kaçtır? Yoğun bakım yatışı verildiği halde yatak bulunamadığı için yoğun bakıma alınamayan hasta sayısı kaçtır?”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.