• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

DÜNYANIN GÖZÜ BU TOPLANTIYA ÇEVRİLDİ; UKRAYNA RUSYA HEYETİ İSTANBUL'DA MÜZAKERE MASASINA OTURDU

DÜNYANIN GÖZÜ BU TOPLANTIYA ÇEVRİLDİ; UKRAYNA RUSYA HEYETİ İSTANBUL'DA MÜZAKERE MASASINA OTURDU
Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle başlayan savaş beşinci haftasına girerken Ukrayna ve Rusya heyeti İstanbul'da Dolmabahçe Ofisi'nde müzakere masasına oturdu.



Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde heyetler arasında yürütülen müzakereler öncesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taraflara seslendi.

Çatışmaların dost ve komşu olarak kendilerini derinden üzdüğünü ifade ederek, Türkiye olarak barış ve istikrar için bölgede ve ötesinde sorumluluk üstlenmekten hiçbir zaman kaçınmadıklarını ve kaçınmayacaklarını vurguladı.

Erdoğan, “Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu trajediyi durdurmanın tarafların elinde olduğunu belirterek, "Bir an önce ateşkesin ve barışın sağlanması herkesin faydasına olacaktır. Artık görüşmelerden somut sonuçların alınması gereken bir döneme girdiğimizi düşünüyoruz. Gelinen aşama itibarıyla heyet üyeleri olarak sizler tarihi bir sorumluluk üstlendiniz. Tüm dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeli haberleri bekliyor. Liderlerinizin yönlendirmesiyle barışın temelini atıyorsunuz. İşinizi kolaylaştıracak her türlü katkıya biz hazırız" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN; ''BARIŞIN YENİDEN TESİSİ İÇİN İNSİYATİF ALMAYA HAZIRIZ''

Her iki ülkenin kaygılarını giderecek ve uluslararası toplumun kabul edeceği bir çözüme ulaşılmasının mümkün olduğunu belirten Erdoğan “Sizlerin, barışın yeniden tesisi için inisiyatif almaktan kaçınmayacağınıza inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin görüşmelerde arabuluculuk rolünün bulunmadığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

“Ancak sizler talep ettiğiniz müddetçe, ihtiyaç duyduğunuz sürece kolaylaştırıcı imkanları sağlamaya devam edeceğiz. Görüşmelerde zor ve çetrefilli konuları ele aldığınızın elbette farkındayız. Bununla birlikte masadaki önerilerin ve varılacak uzlaşmanın ileride sağlanacak nihai barışın temelini oluşturacağı da muhakkaktır. Sorumluluk duygusu, özveri ve yapıcı bir anlayışla, kalıcı, hakkaniyete dayalı sürdürülebilir bir çözüme ulaşabileceğinize eminim. Sizlerin müzakerelerde sağlayacağınız ilerleme bir sonraki aşama olan liderler düzeyindeki teması da mümkün hale getirecektir. Böyle bir görüşmeye de ev sahipliği yapmaya hazırız. Sizlerin burada bir araya gelmesi bile dünyada ve ülkelerinizde başlı başına bir umut sebebidir. Barışa giden yoldaki gayretlerinizin hayırlı neticelere dönüşmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

RUS OLİGARK VE İŞADAMI ROMAN ABRAMOVİÇ MASADA 

Bu arada Rus oligark ve işadamı Roman Abramoviç'in İstanbul'daki müzakerelere katılması dikkati çekti. Abramoviç'in, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın yanında oturduğu ve Erdoğan'ın konuşmasını dinlediği görülüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.