• BIST 8838.6
  • Altın 3022.58
  • Dolar 34.2261
  • Euro 37.0062
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 2 °C

EGE BÖLGESİ SICAKTAN KAVRULDU; TERMOMETRE 44.6 DERECEYE ÇIKTI

EGE BÖLGESİ SICAKTAN KAVRULDU; TERMOMETRE 44.6 DERECEYE ÇIKTI
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre Ege bölgesi 1938 yılından bu yan ilk kez kamu çalışanlarına 2 gün idari izin verilirken bölgede termometre 44.6 derece ile rekor kırdı.

 

Ege Bölgesi, 1938'den beri görülmemiş bir sıcak hava dalgasıyla karşı karşıya. Bölgedeki birçok ilde hava sıcaklığı 40 derecenin üzerine çıkarken, Aydın'da 44,6 derece ile rekor kırıldı. Bu rekor sıcaklık nedeniyle Manisa'da kamu çalışanlarına 2 gün idari izin verildi.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre Aydın kent merkezinde sıcaklık 44,6 dereceye ulaşarak 27 Haziran 2007'de ölçülen 44,4 derecelik rekoru geride bıraktı ve ölçümün yapıldığı 1938 yılından bu yana en sıcak haziran günü yaşandı. Köşk ilçesinde ise termometreler 45 dereceyi gösterdi.

Kentte rekor kıran sıcaklık nedeniyle bazı cadde ve sokaklar boşalırken Kurban Bayramı öncesi alışveriş yapmak isteyenler İstasyon Meydanı, Sevgi Yolu ve Yağcılar içi'ni tercih etti.

Bazı vatandaşlar şemsiyeyle güneşten korunmaya çalışırken akli dengesi yerinde olmayan bir kadının kent merkezindeki süs havuzuna girdiği görüldü.

MANİSA KENT MERKEZİNDE TERMOMETRE 41.2 DERECEYE ÇIKTI 

Meteoroloji verilerine göre en sıcak günlerinden birini yaşayan Manisa'da kent merkezinde 41,2 olarak ölçülen sıcaklık, Saruhanlı'da 42,8'e kadar çıktı.

Manisa Valiliği aşırı sıcak nedeniyle engelli, hamile ve kronik rahatsızlığı bulunan kamu çalışanlarına 2 gün idari izin verildiğini açıkladı.

Öğle saatlerinde cadde ve sokaklarda sakinlik gözlenen kentte dışarda bulunan vatandaşlar ise gölge ve ağaçlık yerleri tercih etti.

URLA, ÇEŞME, FOCA VE SEFERHİSAR'DA PLAJLAR DOLDU 

Sıcaklığın kent merkezinde 39,5, Bayraklı'da 42,3, Bornova'da 41,6'ya ulaştığı İzmir'de de sıcak havanın etkisiyle sokaklarda sakinlik yaşandı.

Bunaltan sıcak nedeniyle Çeşme, Urla, Foça ve Seferihisar'daki plajlar ve havuz tesislerinde yoğunluk görüldü.

Kaynak: AA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.