• BIST 10190.36
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

EKREM İMAMOĞLU PENDİK'TE KİPTAŞ ARKATLI EVLERİ'NİN TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI

EKREM İMAMOĞLU PENDİK'TE KİPTAŞ ARKATLI EVLERİ'NİN TEMEL ATMA TÖRENİNE KATILDI
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki KİPTAŞ, kentsel dönüşüme katkı sunmak hedefiyle Pendik'te inşa edilecek çevre dostu “KİPTAŞ Pendik Arkatlı Evler”in temelini attı.

 

istanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kiptaş Pendik Arkatlı Evleri'nin temel atma töreninde konuştu. Millet İttifakı’nın Belediye Başkanı olarak projelerini, “CHP’nin” ya da “İYİ Parti”nin diye nitelemediklerini vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi: Projeler devletindir. Kamuya aittir. Millete aittir. Onun için bilmem ne partinin projeleri diye ortaya atılan kavramlar, bir parti devleti var etmeye doğru gitmektedir. Bu şehrin ve bu ülkenin insanlarını rahatsız etmektedir. Milletin parasıyla, parti projesi olmaz.

“CHP'nin” ya da “İYİ Parti”nin diye nitelemediklerini vurgulayan İmamoğlu, “Projeler devletindir. Kamuya aittir. Millete aittir. 

2-944.jpg

Onun için bilmem ne partinin projeleri diye ortaya atılan kavramlar, bir parti devleti var etmeye doğru gitmektedir. Bu şehrin ve bu ülkenin insanlarını rahatsız etmektedir. Milletin parasıyla, parti projesi olmaz. 

Gidersin kendi ilçe başkanlığı binası yaparsın, il başkanlığı binası yaparsın; onun da parti projesi olur. Bu anlayıştan ülkemizin derhal kurtulması lazım. Umarım kurtuluruz.

Bizim dosyalarımıza İçişleri Bakanlığı el koydu. Niye? Niye Allah aşkına? Tarihte görülmüş mü pandemi döneminde vatandaşın bağışladığı ve ihtiyacı olan vatandaşlara gitmesi gereken 5 milyon liramızı el koyduğu gibi. 

PENDİK BELEDİYE BAŞKANI'NA YANIT

Temeli atılan projenin, kentsel dönüşüme katkı sağlayıcı kaynak elde etme amaçlı olduğunu kaydeden İmamoğlu, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'in konuyla ilgili mahkemeye gidecekleriyle ilgili açıklamalarına şu yanıtı verdi.

PENDİK BELEDİYE BAŞKANI ARKADAŞIMIZ BU PROJEYE HAKSIZ VE NE YAZIK Kİ UMARIM ÖYLE DEĞİLDİR

“Pendik Belediye Başkanı arkadaşımızın bu projeye haksız ve -ne yazık ki umarım öyle değildir- bilinçli bir şekilde itibarsızlaştırma çabasını da şaşkınlıkla izledim. Bizleri bu şekilde engelleme çabası içerisinde bulunmasını çok garipsedim. Değerli Belediye Başkanı arkadaşımız, burada yapılan işle ilgili kendisine hiçbir haber verilmediğini, bilgi verilmediğini ve bu konuda bir hukuksal mücadeleye girişeceğini beyan etmiş. KİPTAŞ'ın burada, İBB'nin almış olduğu ruhsatla ilçe belediyesine herhangi bir belge ya da onay almasının bir şekilde kanunda yeri yok. Yani böyle bir ihtiyacı yok.”

Bunu hangi memleket, hangi devlet insanla yaşatır Allah aşkına ya? 

Devir değişti, değişecek. Bu memleketin zenginliklerinin, bu memleketin nimetlerin, bu şehrin 16 milyon insanına ve bu ülkenin 84 milyon insanına paylaştırılacak bir döneme giriyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.