• BIST 10208.65
  • Altın 2391.91
  • Dolar 32.3216
  • Euro 34.6843
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Ekrem İmamoğlu Pendik'te Seçmenlere Seslendi

Ekrem İmamoğlu Pendik'te Seçmenlere Seslendi
31 Mart yerel seçimlerinde İBB Başkanlığını kazanan ancak 6 Mayıs'ta seçimlerin tekrar yenilenmesi sonucunda mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu...

31 Mart yerel seçimlerinde İBB Başkanlığını kazanan ancak 6 Mayıs'ta seçimlerin tekrar yenilenmesi sonucunda mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu 23 Haziran seçimleri kapsamında Pendik sahil meydanında geniş katılımlı miting düzenledi. İmamoğlu Pendik'te vatandaşlara seslenerek 17 günde önemli kararlara imza attıklarını ifade etti.

Su ve öğrenci kartlarında indirim yaptıklarını belirten Ekrem İmamoğlu: ''Öyle bir çalışacağım ki tüm İstanbul halkı bunu görecek''dedi. İmamoğlu konuşmasında atılan iftiralara karşı hiç kimseye kötü bir söz etmediğini ifade ederek 23 Haziran'da seçimleri tekrar kazanıp İstanbul'a hizmet etmeye kaldıkları yerden devam edeceklerini  söyledi.

İmamoğlu, Pendik'te yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Hukuka aykırı bir karar vererek mazbatamızı elimizden aldığını düşünenler görüyor ki mazbatamızı elimizden alamadılar. Çünkü milletimizle öyle güzel bir bağımız var ki... İstanbul'un her köşesini seçilmiş belediye başkanınız olarak geziyorum.

Bu şehrin 200 bin insanına iş bulacağız, göreceksiniz. Bu şehrin kadınına özel bir önem vereceğiz. Bu şehrin kadınlarının emeğinin karşılığını alabildiği bir kent olacak İstanbul. Aynı zamanda kadın emeğini haneye gelir olarak taşıyacak bir sistemle buluşturacak İstanbul halkını.

Kreş çok önemli. Önceliğim, bu şehrin çocukları ve anneleri olacak. Bu şehrin Kadıköy'deki çocuğunu Pendik'teki çocuğuyla eşitleyeceğim. Sultanbeyli'deki çocuğunu Beşiktaş'takiyle eşitleyeceğim. Bundan dolayı en başta dedim ki İstanbul'un her mahallesine kreş açmayı hedefliyorum. Gelir gelmez çocuk sayısının en yüksek olduğu 150 mahallesinde kreş açacağız.

Biz bu şehrin insanlarına 'hizmet etmeyi unutmuş bu yönetimden sizi kurtaracağız' dedik. Biz bu şehrin yoksulluğunu paylaşacağımızı söyledik. Bu şehrin ihtiyacı olan insanlarına katkı sunacağımızı söyledik. İndirimlerden bahsettik. Özellikle ulaşım indirimlerinden bahsettik. Özellikle öğrencilerimize dedik ki, kartlarınızın fiyatını indireceğiz. 0-4 yaş arası çocukalarımızı anneleriyle beraber bedava gezdireceğiz dedik. 6 yaşına kadar ücretsiz taşımayı 12 yaşına çıkaracağız dedik.

Bunları şu yüzden yapıyoruz, Türkiye'nin şu an bulunduğun ekonomik buhrandan çıkana kadar insanlarımızın yoksulluğunu paylaşmayıp ne yapacağız, Dediler ki kimin parasını kime dağıtıyorsun, sen hesap kitap yapmayı bilmiyorsun. Göreve gelir germez bu kardeşiniz ne yapıt. Talimatları yazdı. Öğrencilerin kart fiyatlarını 85 TL'den 40 TL'ye indirdik mi? Suyu indirdik mi? Ulaşım sadece dini bayramlarımızda ücretsizdi. Şimdi hem milli hem de dini bayramlarımızda ücretsiz mi? Kim yaptı bunları, biz yaptık.

18 günde bu kardeşiniz onların 17 yılda yapamadığını yaptı. Ne biliyor musunuz? Sadece indirimler değil. İnsanlarını unutmuşlardı, onlara vatandaşları hatırlamayı öğrettik. Tedbir alıyorlar biliyorsunuz, makam arabalarını azaltın, korumaları azaltın falan. Bu işler öyle olmaz. Nasıl olur biliyor musun? İçinden gelirse olur, yürekle, yapmacık olmaz.

Bu şehrin insanlarına neler anlatacağımızı tek tek takip edin. Niye edin biliyor musunuz? Çünkü bu vatandaşlarımızla sizler bu söylediklerimizi paylaşacaksınız. Anlatmanızı istiyoruz. 31 Mart'ta beka sorunu demediler mi, dediler. Kardeşim bu iş niye beka sorunu olsun ki. Düne kadar 25 yıldır size görev verdiler, görev yaptınız. Sizi seçene kadar İstanbul halkı iyi de, sizi seçmeyince mi kötü? Şimdi kopyala yapıştırla bizim projelerimizi vatandaşa anlatıyorlar ama tutmaz. Bizim vatandaşımız kimin söylediğini, kimin yapabileceğini anladı. Bu kardeşinizin 18 günde yaptıklarıyla bunları delirttik. 1800 günde çıldıracaklar!

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.