• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

ERDİNÇ KILIÇ;''BU SEÇİM BEDEN DİLİ VE GÖNÜLDEN SİYASET YAPANLARIN SEÇİMİ OLACAK''

ERDİNÇ KILIÇ;''BU SEÇİM BEDEN DİLİ VE GÖNÜLDEN SİYASET YAPANLARIN SEÇİMİ OLACAK''
CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Adayı ve geçmişte İYİ Parti’nin kurucu yönetiminde yer alan aynı zamanda geçmişte MHP Pendik İlçe Başkanlığı görevlerinde bulunan Erdinç Kılıç gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

 

Erdinç Kılıç kamuoyunda gelen tepkilerle ilgili yapmış olduğu açıklamasında İYİ Parti bünyesinde iken kongre sürecinde sadece tek bir talebinin Pendik İlçe Başkanlığı’nın kurucu başkanı olmakla ilgili olduğunu ifade ederek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ilettiğini onun dışında ilde veya ilçede herhangi bir talebinin olmadığını ayrıca yönetimlerinde de görev almadığını söyledi.

erdinc.jpg

ERDİNÇ KILIÇ; ''BUNU ŞEREFLİ BİR DAVRANIŞ OLARAK KABUL ETMEM''

Erdinç Kılıç kendisine yönelik tepkilere ilişkin adının geçirilerek telafuz edilmediğini belirterek;''Direk ismimi anarak bir eleştiri gelmedi bana görmedim. İma yoluyla geldi. İYİ Parti’de büyük bir camia ben onu üzerime almıyorum. Yani beni bağlayacak şey mevcut Belediye Başkan Adayının ismimi söyleyerek söylemesi ve bunu da şerefli bir davranış olarak kabul etmem. Bunun gerekçelerini söyleyerek açıklar biz de bunun cevabını veririz. Ama benim bu yaptıklarıma karşılık böyle bir açıklamanın içinde bana yer veriyorsa şerefli bir davranış değildir.''dedi.

Özgür İstanbul Gazetesi; İYİ Parti Pendik İlçe  Başkanlığı’nın kurucu yönetimde yer almanız ve daha sonrasında ise CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Adayı olmanız kamuoyunda tepkilere yol açtı. Konuyla ilgili neler söylemek istersiniz?

Erdinç Kılıç; Bir defa buna bir açıklık kazandıralım. Benim İYİ Parti bünyesinde tek bir talebim oldu genel başkanımdan o zaman kongre süreçlerinde Meral hanımla birlikte çalışıyorduk ve yaklaşık 25’e yakın ili de onunla birlikte gezdik. Kuruluş aşamasında Meral hanımdan Pendik İlçe’nin kurucu başkanı olmayı istedim. O da uygun görmedi demek ki başka bir arkadaşımızı atadı. Ondan sonra benim İYİ Parti sürecinde ilde veya ilçede hiçbir şekilde talebim olmadı ve yönetimlerinde de görev almadım.

Özgür İstanbul Gazetesi; İYİ Parti’de talepleriniz karşılanmadığı için CHP’den Meclis Üyesi Adayı olduğunuz iddiaları var. Doğru mudur?

Erdinç Kılıç:Talep te gelmedi benim de öyle bir tercihim olmadı. Sadece kuruluş aşamasında ve kongre süreçleri de hızlı başladığı için Milliyetçi Hareket Partisi’nde kongre yapıp yeni parti kurulmaya evrildi.Buradan açık açık söylüyorum. Şerefi namusu olan herkes çıksın açıklasın ki Erdinç Kılıç İYİ Parti’de bizden şu görevi istedi de biz vermedik desin. Kesinlikle hiçbir talebim olmadı ve herkese de her konuda yardımcı olmuşumdur. İyi niyetini sezdiğim çalışkan her insanın yanında da durmuşumdur arkasında da durmuşumdur.

Özgür İstanbul Gazetesi; Sizi CHP’den Meclis Üyesi Adayı olmanıza götüren süreçlerler nelerdi?

Erdinç Kılıç;Ben gönülden siyaset yapan bir insanım.Ve bu gün 32 yıldır Pendik’te siyaset yapıyorum. 36 Mahalle’de bir dostumuz varsa ben bunu gönülden siyaset yapmaya bağlıyorum.

Şimdi yeni siyaset yapan arkadaşlarımızın hepsi beden diliyle siyaset yapıyor ve bu seçim gönülden siyaset yapanlarla beden diliyle siyaset yapanların seçimi olacak. Yani mevki makamını kendi egosu içinde kullananlar insanların teveccühünü kendi çıkarları için kullananlar ve gerçekten Pendik halkına hizmet için siyaset yapanlar Pendikli seçmenler buna karar verecek. Ve bu da en iyi nottur.

Özgür İstanbul Gazetesi; İYİ Parti’den Meclis Üyeliği için adaylık teklifi gelmiş olsaydı tercihiniz yine CHP’den mi yana olurdu?

Erdinç Kılıç;İYİ Parti’nin mevcut İlçe Başkanı Belediye Başkan Adayı olarak açıklandığı zaman ilk tebrik edenlerden biri benim. Hatta Turgay kardeşimizi de benim yapabileceğim bir şey varmı? Diye sordum. O da hayır teşekkür ederim deyip yoluna devam etmiştir. Ben 5-6 yıldır aktif siyasetin içerisinde değilim. Tercih noktasına gelirseniz aktif siyasette İYİ Parti’de devam etmeyebilirdim. Bunu CHP olarak değil  Tarık Balyalı olarak yorumlamak lazım.

Özgür İstanbul Gazetesi; Tarık Balyalı Belediye Başkan Adayı gösterilmemiş olsaydı tercihiniz yine CHP’den yana mı olurdu?

Erdinç Kılıç;Tarık bey benim 32 senelik alile dostluğumuz var. Rahmetli babası ile oda büyük bir abimizdi onun toplumdaki yerini görmüş bir insanım. Annesi ile komşuluk yapmış bir insanım. Yani ben Tarık beyin biraz kaba bir tabir olacak ama ben onun ciğerini biliyorum. Bu noktada Tarık beyin bilgi beceri ve ahlakıyla birlikte Pendik’te bir şans olduğunu düşünüyorum

Özgür İstanbul Gazetesi; Meclis Üyeliği teklifi kimden geldi?

Erdinç Kılıç; Teklif Tarık beyden geldi. Bu teklifin ardından ben çalışma arkadaşlarım ve dostlarımla görüştüm. Onlar da onay verdi ve ben bu şekilde meclis üyeliğini kabul ettim. Tarık Bey bana ilk teklifi getirdiğinde ben kendisine size koşulsuz destek veririm demiştim.

Özgür İstanbul Gazetesi; Geçmişte MHP Pendik İlçe Başkanı olmanız sizin CHP’den listeye girmeniz MHP kanadından nasıl karşılandı? Tepki geldi mi?

Erdinç Kılıç; Onda olmadı nedeni ise 4 senelik görev süresi boyunca taraflı tarafsız bulunduğum görevi iyi yaptığım noktasında birçok eleştiri aldım. Milliyetçi Hareket Partisi’nden bağlarımız kopalı 8 sene geçmiş. Ancak Ülkücülükten asla kopmadık. 8 yıldır sokakta hala ismimiz üzerinden bir şeyler yazıp çiziliyor ise demek ki bir şeyler yapmışız. Arkadaşlarımızdan hiçbir şekilde olumsuz tepki almadım.

Özgür İstanbul Gazetesi; İYİ Parti’nin adınızı net zikretmemiş olsa da size yönelik tepkileri ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Erdinç Kılıç; Direk ismimi anarak bir eleştiri gelmedi bana görmedim. İma yoluyla geldi. İYİ Parti’de büyük bir camia ben onu üzerime almıyorum. Yani beni bağlayacak şey mevcut Belediye Başkan Adayının ismimi söyleyerek söylemesi ve bunu da şerefli bir davranış olarak kabul etmem. Bunun gerekçelerini söyleyerek açıklar biz de bunun cevabını veririz. Ama benim bu yaptıklarıma karşılık böyle bir açıklamanın içinde bana yer veriyorsa şerefli bir davranış değildir. Ben tekrar kendi duruşunu sorgulamasını derim.

Özgür İstanbul Gazetesi; CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Adayı olarak yeni dönemde nasıl bir faaliyetin içerisinde olacaksınız?

Erdinç Kılıç; Ben veya diğer meclis üyesi arkadaşlarımız bu 5 yıllık bir sürece dahil olacak. Pendik’te ne yapılacaksa bizlerle ve Pendik halkıyla birlikte yapılacak. Tarık bey bunun sözünü verdi.

Şu an Pendik’in en önemli sorunu imar sorunu. Bu çözülecek Pendik’te üç aile on kişi söz sahibi olmayacak.200 bin aile söz sahibi olacak. Ve Pendik yaşanılabilir bir kent ve şehir haline gelecek. Bu projelerimiz de de iddialıyız. Birincisi eğitimiyle, sağlığıyla, sosyal tesisiyle, huzuruyla ve en önemlisi bu güne kadar çok az rastladığımız adaleti ile bir numaralı bir ilçe olacak.

Özgür İstanbul Gazetesi; Son olarak neler söylemek istersiniz?

Erdinç Kılıç;77 yılından beri Pendik’teyim anlım açık dolaşıyorum. Tüm siyasi partilerin meclislerinde bulunuyorum. Her tarafta da saygı ve sevgi gösteriliyor. Ben siyaset yapmak istiyorum onu bunu karalayarak bu güne kadara hiç tasvip etmediğim ve yapmadığım şey. Lütfen tüm arkadaşlara da buradan rica ediyorum yarın herkes yüz yüze bakacak başınızı öne eğmeyin’’dedi.

 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.