• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

ERDOĞAN’A “YENİ PARTİYE GEÇERİZ” MESAJI

ERDOĞAN’A “YENİ PARTİYE GEÇERİZ” MESAJI
AKP'de kongre süreci devam ederken partinin üst düzey yönetim organları olan MKYK ve MYK dışında kalması beklenen isimlerin Erdoğan’a yeni partiye geçme mesajı gönderdiklerini belirtti.

AKP'de, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın kuracağı partilere kaymaların önlenmesi amacıyla öne çekilen kongre sürecine hazırlıklar hızla sürüyor.

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre, 7 Ekim'de belde kongreleri ile başlayacak ve 13 aylık bir süre içinde tamamlanması beklenen 7'nci olağan kongrede parti yönetiminin en az yüzde 50 oranında yenilenmesi hedefleniyor.

Erdoğan'a Yeni Partiye Geçeriz Mesajı atıldı

Partili kaynaklar kabinede yaşanabilecek değişikliklerin kongre süreci tamamlanmadan gerçekleşebileceğini ifade ederken, 7’inci olağan kongre ile birlikte partinin üst düzey yönetim organları olan MKYK ve MYK dışında kalması beklenen isimlerin Erdoğan’a yeni partiye geçme mesajı gönderdiklerini belirtti.

Partinin en üst organları olan ve 50 kişiden oluşan MKYK ve MYK’de yapılacak değişikliklerin AKP açısından kritik olduğunu vurgulayan kaynaklar, bu organlarda yapılacak değişikliklerin yeni partiye olan geçişleri en az seviyeye indirme ihtimalinin yanında, AKP’den kopuşların hızlanmasına da yol açabileceğini belirtti.

“Erdoğan İkna Etmeye Çalılacak”

Kongrede parti yönetimindeki değişimin bu açıdan hassas olduğu gözlemlenirken, halen MKYK ve MYK’da bulunan ve parti yönetiminden uzak bırakılmaları durumunda kurulacak yeni partilere geçme sinyali veren isimlerin daha çok eski milletvekili ve eski bakanlardan oluştuğu bildirildi.

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ise, parti yönetiminin dışında kalması nedeniyle yeni partiye geçebileceği ve teşkilatlardan da önemli oranda partiliyi yanında götürebileceği tahmin edilen bazı isimleri, kabinede ve kamu kurumlarında üst düzey görev verme vaadiyle ikna etmeye çalışacağı belirtildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.