• BIST 9523.49
  • Altın 2487.759
  • Dolar 32.5133
  • Euro 34.8313
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Eski Ekonomi Bakanıyla Görüşme Kulisleri Hareketlendirdi

Eski Ekonomi Bakanıyla Görüşme  Kulisleri Hareketlendirdi
Erdoğan, Mehmet Şimşek'e ekonominin başına geçmesini mi önerdi? Şimşek Erdoğan'a görüşmede neler anlattı. Abdülkadir Selvi kulis bilgilerini yazdı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP'den bakanlık yapmış olan Mehmet Şimşek ile sürpriz buluşması Ankara kulislerini hareketlendirdi.

AKP'ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi Erdoğan - Şimşek görüşmesine dair yazdığı kuliste, " Erdoğan'dan bakanlık teklifi yok. Şimşek'in de bu teklifi reddetmesi gibi bir durum söz konusu değil" dedi. 

Selvi, "Şimşek’e ekonominin başına geçmesi önerildi mi?" başlığıyla yayımlanan yazısında şunları kaydetti: 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kurulacak olan yeni partileri önemsiyor. Yüksek İstişare Kurulu’nu oluşturarak Bülent Arınç ve Cemil Çiçek gibi isimleri yanında tutmayı başardı. 30 Mayıs’ta Ali Babacan’la görüştü.

Gerçi “O Abdullah Gül’den habersiz adım atmaz” demişti ama Babacan’a ekonomi yönetimini teklif etmişti. Babacan,“Ben artık helalleşme sürecine girdim” karşılığını vermişti. Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinden sonra da Babacan’ı arayarak genel başkan danışmanlığı önermişti. “8. katta, benim yanımda yerin hazır” demişti. Ancak Babacan aile şirketinde çalışmayı tercih etmişti. Demek ki sadece aile şirketi değil, yeni parti kurma düşüncesi o zamandan kafasında varmış. Görüşme Erdoğan’ın “Ümmeti böleceksiniz” sözü üzerine tatsız tuzsuz bir şekilde sonuçlanmıştı.

ŞİMŞEK’LE GÖRÜŞMENİN HAVASI

Erdoğan’ın Mehmet Şimşek’le görüşmesi ise farklı bir havada cereyan ediyor. Mehmet Şimşek de Ali Babacan gibi ekonomi yönetiminde başarılı bir isim. AK Parti’de siyasete atılmadan önce Merrill Lynch’in parlak stratejistlerinden biriydi. 12 yıl bakanlık yaptıktan sonra şimdi Qinvest’te üst düzey bir görev üstlendi. Hayatı Londra, Doha ve New York arasında geçiyor. Ailesi nedeniyle bir ayağı Ankara’da.

Görüşmede Erdoğan, Şimşek’e ekonominin başına geçmesi yönünde bir teklifte bulunmuyor. Çünkü daha önceden aracılar vasıtasıyla nabzını yoklamıştı. AK Parti cephesinden edindiğim izlenime göre verimli bir görüşme gerçekleşmiş. Şimşek, uluslararası sermaye hareketleri ve küresel ekonomi konusunda değerlendirmelerde bulunmuş.

Erdoğan verdiği bilgilerden dolayı memnun kalmış. Şimşek’e “Zaman zaman bir araya gelelim” demiş. Şimşek de 12 yıl bakanlığını yaptığı Erdoğan’a teşekkür etmiş. Yani Erdoğan’dan bakanlık teklifi yok. Şimşek’in de bu teklifi reddetmesi gibi bir durum söz konusu değil. Şimşek’in görevinden ayrılıp yeniden kabineye girmek gibi bir düşüncesi yok. En az 1.5-2 yıl Qinvest’teki görevini sürdürmekte kararlı olduğu söyleniyor. İki saat süren Erdoğan-Şimşek görüşmesi olumlu izlenimlerle sonuçlanıyor.

 
Tabii işin bir de insani yönü var. Maalesef görev yaptıkları dönemlerde bu isimlerin hukuku korunmadı. Başbakanlık görevini bırakan Davutoğlu’nun bir üniversitede konuşma yapmasına engel olundu. Tabii bunlar derin yaralar açtı. Şimdi bu hareketin lideri olarak işi toparlamak Erdoğan’a düşüyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.