• BIST 10170.05
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

FIRSAT TACİRLERİ YİNE BOŞ DURMADI PARAYLA OKUNMUŞ DUA SATIYORLAR

FIRSAT TACİRLERİ YİNE BOŞ DURMADI PARAYLA OKUNMUŞ DUA SATIYORLAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir programda gençlerin evlenmediğine vurgu yapması sonrası hurafeci dolandırıcılar devreye girerek evde kalmış bekarlara özel dualar satmaya başladılar.

Paket halinde satılan özel dualar 129 TL fiyatlandırılarak televizyon kanallarında satışa sunuluyor.Bekar gençler yanı sıra ev ve araba almak isteyen yurttaşlar için farklı fiyat tarifeleri açıklayan dolandırıcılar yurttaşların dini inançlarını da sömürüyor. Vatandaşların dini inançlarını sömüren dolandırıcılar verilen özel duaların nasıl kullanılacağını da açıklıyor. 35 yaşında bekar olduğunu ifade eden Gazeteciye özel dua satmak isteyen kalpazanlar verilen duaların hoca tarafından özel olarak okunduğu ve 21 gün kullanım süresinin bulunduğunu ifade ettiler.21 gün sonra kısmetinin açılacağı söylenen yeni dönem dolandırıcılar ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlara da indirim yapıyor.

Bu 5 adet duanın içeriğinin sorulduğu kişi, “Size özel hazırlanan bu dualardan birini üstünüzde taşıyorsunuz, birini eve asıyorsunuz. Birini ayak basmayacak bir toprağa gömüyorsunuz mezarlık olabilir. Birini yakıp küllerini abdestli bir şekilde denize ya nehre dökmeniz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

21 günde kısmetlerin açılıp açılmayacağını sorulduğunda ise dönüşlerin olumlu olduğunu belirten yetkili, indirim yapılıp yapılmayacağı sorusuna da “Maddi durumunuz kötü ise 110 TL’den paketi satabilirsiniz” cevabını verdi.

Pakette Yok Yok

Ayrıca, isme özel nasıl dua paketi hazırlandığını aynı isimden başka kişileri nasıl ayırt edebileceğini açıklayan kişi, “Hocamız ses kayıtlarını dinliyor ve size yardımcı oluyor” diyor. Aile içi huzursuzluk paketini de 129 TL’ye satabileceğini söyleyen kişi, paket satışında bizi ikna edemeyince sizi yeniden arayacağım deyip telefonu kapatıyor.

“Bu Hurafelere Kimse İnanmasın''

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Eski Dekanı ve Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeliği yapan Prof. Dr. Mustafa Saim Yeprem, bu olayların her çağda farklı şekillerde yaşandığını belirterek, “Bu yeni bir olay değil, tarih boyunca her dinde hurafelere inanmak yaygın bir davranış.Türbelere gidiyorlar al sana bir göbek ver bana bir bebek diyerek dua edenler bile var. Bu duruma hiç şaşırmadım piyasa da bundan hemen istifade etmiş. Toplum ne tarafa ağırlık veriyorsa istismarcılar da hemen oraya yöneliyor. Her felaketi ticarete çevirmeyi başarıyorlar toplumun hurafeye merakı var ne yazık ki. Bu hurafelere inanların sayısı da hiç az değil modern olarak tabir edebileceğimiz kişiler de buna dahil” şeklinde konuştu.

ALO FETVA: Maşallah İşi İyice Ticarete Dökmüşler 

Konu ile ilgili açıklama yapan 190 Alo Fetva yetkilisi, olayı anlattıktan sonra, “Maşallah, işi iyice ticarete dökmüşler” tepkisini veriyor. Yetkili, “Bu paketleri insanlar almasa satışı olmaz, arz talep meselesidir. Bu paketleri satan kişiler hoca bile değildir inanın Kuran okumayı bile bilmiyorlardır” ifadelerini kullandı. Diyanet’in konuya dair açıklama yapıp yapmayacağını sorduğumuz kişi “Biz her yanlışı düzeltemeyiz, insanlarımız da inanmasın” diyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.