• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

GAZZE'YE KARA HAREKATI BAŞLATAN İSRAİL'E TÜRKİYE'DEN JET YANIT;''GEREKENİ YAPACAĞIZ''

GAZZE'YE KARA HAREKATI BAŞLATAN İSRAİL'E TÜRKİYE'DEN JET YANIT;''GEREKENİ YAPACAĞIZ''
İsrail'in Gazze'ye karadan girdiğini açıklaması sonrasında Türkiye'den sert tepki geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun İsrail'in saldırılarına ülke olarak gereken mücadeleyi başlatacaklarını belirtti.

 

Mescid-i Aksa ve Gazze Şeridi'nde Filistinli Müslümanlara insanlık dışı müdahalelerde bulunan İsrail'den skandal bir hamle daha geldi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlatıldığını ve İsrail askerlerinin Gazze'ye girdiğini bildirdi. Bu gelişmenin hemen ardından Türkiye'den İsrail'e jet tepki geldi.

İBRAHİM KALIN;FİLİSTİN HALKI TAM ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞANA DEK MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Altun, İsrail ordusunun, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlatmasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"İsrail, katliamlarına ve terör eylemlerine aralıksız bir şekilde devam ediyor. İşgalci İsrail, yıllardır hukuksuz bir şekilde her türlü insan hakkını ayaklar altına alarak abluka altında tuttuğu Gazze'ye şimdi de kara operasyonu başlatıyor. Filistin için uluslararası her platformda mücadele etmeye devam edeceğiz. İsrail'in bu hukuk tanımaz tavrının son bulması için ne gerekiyorsa yapacağız. Mücadelemiz, Filistin tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşana dek sürecektir. Bu hukuksuzluk ve işgal derhal son bulmalıdır."

TÜRKİYE FİLSİTİN'İN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği operasyon sonrası şu mesajı yayımladı: İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, yeni katliamların habercisidir. İsrail'in hukuk dışı ve işgalci tavrına karşı tüm dünyayı acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz. Türkiye Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını ve İsrail askerlerinin Gazze'ye girdiğini duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 9 bin askerle kara operasyonu başlattığını açıkladı.

İsrail'in saldırılarından görüntüler şu şekilde:

NETANYAHU'NDAN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu da İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını duyurmasının ardından Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Netanyahu, "Hamas'a çok ağır bir bedel ödeteceğimizi söyledim, bunu yapıyoruz ve büyük bir güçle devam edeceğiz. Son söz henüz söylenmedi ve bu operasyon gerektiği sürece devam edecek" ifadelerini kullandı.

Netanyahu ayrıca kolluk güçlerine tam yetki verildiğini, İsrail içindeki kargaşaya tolerans gösterilmeyeceğini ifade etti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.