• BIST 10177.24
  • Altın 2412.296
  • Dolar 32.3677
  • Euro 34.7308
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

GİRİŞİMCİLERİN HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEK ADRES CUBE ÜMRANİYE AÇILDI

GİRİŞİMCİLERİN HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEK ADRES CUBE ÜMRANİYE AÇILDI
Ümraniye Belediyesi ile Teknopark İstanbul tarafından yapılan ve girişimcilerin fikirlerini hayata geçireceği Cube Ümraniye Uydu Kuluçka Merkezi’nin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptı

Merkezin açılmasıyla birlikte finansal teknoloji alanındaki girişim ve girişimci adaylarının projelerinin geliştirilmesinde yaşanan önemli bir boşluk doldurulmuş olacak.

Ümraniye Belediyesi, girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmek ve onların gelişimine destek sağlamak amacıyla Nisan 2023’te Teknopark İstanbul ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ile bir protokol imzalayarak Cube Ümraniye Kuluçka Merkezi’ni kurdu. Finansal teknolojiler alanında girişim ve projelerin geliştirilmesinde önemli bir boşluğu dolduracak olan kuluçka merkezinin açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım yaptı.

BAKAN MEHMET FATİH KACIR: “CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN LİDERLİĞİNDE TÜRKİYE; DEV BİR AR-GE VE İNOVASYON EKOSİSTEMİ İNŞA ETTİ”

Açılış töreninde bir konuşma gerçekleştiren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Ülkemiz son 20 yılda birçok alanda büyük atılımlar gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye; dev bir Ar-Ge ve inovasyon ekosistemi inşa etti. Bugün Dünya’nın en kıymetli 10 şirketi listesine baktığımızda bu firmalardan 7 tanesi teknoloji şirketi” dedi.

BAKAN KACIR: “CUBE ÜMRANİYE, ÖZELLİKLE FİNANSAL TEKNOLOJİLER ALANINDA GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİMİZDE YENİ BİR RÜZGÂR ESTİRECEK”

Bakan Kacır, “Cube Ümraniye, özellikle finansal teknolojiler alanında girişimcilik ekosistemimizde yeni bir rüzgâr estirecek. Bu vesileyle; bu önemli kuluçka merkezimizin hayata geçmesinde pay sahibi olan Teknopark İstanbul ile Ümraniye Belediyesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Cube Ümraniye’nin girişimcilik ekosistemimizde önemli bir adım olacağına inanıyor, İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKAN YILDIRIM: “ÜMRANİYE KULUÇKA MERKEZİ, ÖZELLİKLE FİNANS VE SİGORTACILIK ALANINDA YENİ FİKİRLERİN VE PROJELERİN YEŞERDİĞİ, BAŞARI HİKÂYELERİNİN YAZILDIĞI BİR MERKEZ OLACAK”

Törendeki konuşmasında Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “İstihdam, teknoloji ve finans alanlarında şehrimizin cazibe merkezi olma yolunda hızla yürüyen Ümraniye’mize böyle güzel bir eseri kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ümraniye’miz adına bu özel günü, girişimcilik ve inovasyon alanında önemli bir adım olarak görüyorum. İnanıyorum ki; Cube (KÜP) Ümraniye Kuluçka Merkezi, özellikle finans ve sigortacılık alanında yeni fikirlerin ve projelerin yeşerdiği, başarı hikâyelerinin yazıldığı bir merkez olacak” dedi.

 Başkan İsmet Yıldırım, “Bu merkezimizde; fikirlerini işe, işlerini büyük çaplı şirketlere dönüştürecek olan tüm girişimcilerimizin; gayretle çalışarak, her yeni günlerini dünlerine nazaran daha ileriye taşıyacaklarına can-ı gönülden inanıyorum. Bu merkezin açılmasında emeği geçen başta Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız olmak üzere, Teknopark İstanbul’a, İstanbul Ticaret Odası ve Üniversitesi’ne teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Cube (KÜP) Ümraniye Kuluçka Merkezi’mizin; Milli Teknoloji Hamlesi’nin gelişimine, Ümraniye’mize, İstanbul’umuza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor; teşrifleriniz vesilesiyle sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

“BU SAVAŞIN DURMASINI, BU MEZALİMİN DURMASINI, TEKRAR KAN DÖKÜLMEMESİNİ CENAB-I HAK’TAN DİLİYORUM”

Başkan İsmet Yıldırım, "Siz değerli misafirlerimizden benim ricam Filistinli, Gazzeli kardeşlerimize yardım elini uzatmanız. Elimizden ne geliyorsa hep beraber yapalım. Herhalde yardım kampanyası başlayacak. Dualarımızı zaten esirgemiyoruz. Yardımlarımızı da Gazzeli kardeşlerimize yapmaya gayret edelim. İnşallah en kısa zaman da Sayın Cumhurbaşkanımızın da öncülüğünde bu savaşın durmasını, bu mezalimin durmasını, tekrar kan dökülmemesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum” şeklinde konuştu.

GİRİŞİMCİLERİN YENİ ADRESİ: CUBE ÜMRANİYE UYDU KULUÇKA MERKEZİ OLACAK

Teknopark İstanbul’un ikinci uydu kuluçka merkezi olan ve bulunduğu konum itibariyle İstanbul Finans Merkezi’nin kalbinde yer alan Cube Ümraniye; girişimciler ve girişimci adayları için modern çalışma alanları, eğitimler ve etkinlikler, mentorluk hizmetleri, akademik ve teknik danışmanlık, teknoloji ve girişim analizleri, yatırımcı ve iş birliği fırsatları, veri tabanlarına erişim imkanları, finans alanında uzman partner firmalarla iş birlikleri, TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) destekleri ve teknopark vergi avantajları gibi birçok olanak sunacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.