• BIST 10236.98
  • Altın 2395.066
  • Dolar 32.3403
  • Euro 34.7603
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

İBB YEŞİM MELTEM ŞİŞLİ'NİN YAPTIĞI ÇİRKİN TACİZLERİ NEDEN GÖRMEZDEN GELİYOR?

İBB YEŞİM MELTEM ŞİŞLİ'NİN YAPTIĞI  ÇİRKİN TACİZLERİ NEDEN GÖRMEZDEN GELİYOR?
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'de İSMEK çalışanlarıyla yaptığı topantıda sarf ettiği bel altı sözler kamuoyunda geniş tepkilere neden oldu.

İSMEK çalışanlarına bel altı hakaret ettiği iddia edilen Yeşim Meltem toplantıda çalışan kadınların bekar olmasıyla ilgili skandal sözler sarf ederek bekar kadınların itfaiyecilerle bir araya getirilmesini istedi. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem'in İSMEK çalışanlarına yapmış olduğu hakaretlerle  ilgili iBB'nin harekete geçmeyip  sessizliğini koruması tepkileri daha da arttırdı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'nda (İSMEK) yıllardır çalışan 20 kadın bölge sorumlusu, 27 Ocak tarihi itibariyle CHP'li yönetim tarafından işten çıkartıldı. İşten kovulan 20 kadın personelin, görevde oldukları dönemde İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli  tarafından çirkin ifadelere maruz kaldıkları ortaya çıktı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem tarafından bel altı tacizlere maruz kalan kadınlar  olayı mahkemeye taşıdıklarını belirttiler. 

Kadın personel maruz kaldıkları baskıyı şu ifadelerle dile getirdi: "İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli , göreve geldikten kısa süre sonra benim de aralarında bulunduğum 20 kadın İSMEK bölge yöneticileriyle bir toplantı düzenledi."

BUNLARI AKŞAM İTFAİYECİLERLE BULUŞTURUN

"Toplantı esnasında kaçımızın evli kaçımızın bekar olduğunu sordu. Bekar olan kadınlar el kaldırdı. Şişli toplantıda yer alan erkek müdüre dönerek, 'Bunları akşam itfaiyecilerle buluştursanıza. İtfaiyecilerle bir gece düzenleyin ne bu böyle herkes bekar...' cümlesini kurdu." Şişli'nin kullandığı cümle karşısında içeride bulunan tüm kadınların ne diyeceğini bilemediğini ifade eden mağdur kadın, "Bu çirkin ithamı bir kadının bir başka kadına nasıl söylediğini bilemiyoruz. Bizim ahlak ve namusumuza dil uzatmaktır" dedi. Toplantıya katılan 2 yönetici daha Şişli'nin çirkin ifadeler kullandığını doğruladı.

.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.