• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

ISMAİL GASPIRALI KIRIM TÜRKLERİ EĞİTİM VE  KÜLTÜR DERNEĞİ ÜYELERİNE BOĞAZ TURU

ISMAİL GASPIRALI KIRIM TÜRKLERİ EĞİTİM VE  KÜLTÜR DERNEĞİ ÜYELERİNE BOĞAZ TURU
Ismail Gaspıralı Kırım Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği üyelerine yönelik geniş katılımlı boğaz turu düzenledi. Üsküdar İskelesi önünden kalkan Valide Sultan Gemisi ile gerçekleşen boğaz gezisine 500’den fazla üye katılım sağladı.

Gezi programında kısa bir konuşma yapan Ismail Gaspırali Kırım Türkleri Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hakkı Karadaş üyelerine yönelik olarak her yıl gelenekselleşen bu tür gezilerin her daim rağbet gördüğünü belirterek birlik ve beraberlik duygularını perçinlediğini söyledi.

2-108.JPG

Karadaş konuşmasında şu ifadelere yer verdi; ‘’Ukrayna Rusya savaşında sahaya baktığımız zaman  vatanımız olan Kırım savaş alanı olabilir. İlerleyen süreçte sığınmacı sayısı artabilir. İnanıyoruz ki, Ukrayna işgal altındaki toprakları Kırım dahil olmak üzere serbest olana dek savaşacaktır. Bu savaş Putin ortadan kalkana dek sürecektir. Tehlike hem Ukrayna hem de komşu ülkeler için geçerliliğni sürdürmektedir. Ukrayna bu savaşı özgür dünya için vermektedir.Rusyayı bu savaşta haklı gören kesimler ise ya Avrasyacı ya da Putin düşüncesindedir.

3-082.JPG

Haklı hiçbir yanları yoktur. Türkiye 2014 yılı işgalinden beri Kırım’ın statüsünü işgal olarak görmekte başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu konu her platformda resmi olarak işgal olduğunu belirtmektedir. Ukrayna bu savaşı kaybederse bütün dünyaya etkileri olacaktır biz buna inanıyoruz. Bu nedenle bütün mazlumlarla birlikte olmalıyız. Ulusumuz sımsıkı birbirine bağlı olduğunu bildikçe yeryüzünde bunu dağıtabilecek bir güç yoktur. Felaketlerden ders alan milletin kalbi ve dimağı hiç durmayacaktır. Birliğimiz daim olsun.’’dedi.

3-2.JPG

Gezi turu programına; Afganistan Türkleri Dernekler Federasyonu Başkan vekili Yaşar Yıldız
Kırgızistan Türkleri Derneği Başkan Yardımcısı Nurlan Kırgız,MHP MYK Üyesi Bülent Maşaoğlu, Elçibey Vakfı Başkanı Agil Samedbeyli, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı Yönetimi,  İsa Yusuf Alptekin Vakfı başkanı Cahit Dak,Beydili Türkmen Derneği Başkanı Muhammed Türkmen,Dünya Türkleri Derneği Başkanı Metin Özkan
 Güney Azerbaycan Milli Uyanış Hareketi Genel Başkan yardımcısı Ağrı Karadağlı, Doğu Türkistan Liderlerinden merhum İsa Yusuf Alptekin'in torunu Pars Alptekin,Prof. Dr. Kutluk Kaan Sümer, Doç.Dr. Ömer Kul, Bursa Kırım Türkleri Derneği,Yalova Kırım Türkleri Derneği, Yalova çiftlik köy Kırım Derneği,
 Düzce Kırım Türkleri Derneği, İstanbul Kırım Türkleri Derneği, Türk DÜNYASI ATR.TV, TRT WORLD Temsilcileri,
Amerika Kırım Türkleri Derneği ile çok sayıda üye yer aldı. 

2-2-005.JPG7-018.JPG8-015.JPG9-011.JPG10-012.JPG11-012.JPG12-2.JPG14-006.JPG
 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.