• BIST 10045.74
  • Altın 2384.185
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.5091
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

İŞSİZLİK MAAŞI DESTEK ÖDEMELERİ 17 TEMMUZ'A KADAR GEÇERLİ OLACAK

İŞSİZLİK MAAŞI DESTEK ÖDEMELERİ 17 TEMMUZ'A KADAR GEÇERLİ OLACAK
15 Mart'tan sonra işten çıkartılan işçileri kapsayan destek ödemelerinin detayları belli oldu. 17 Temmuz'a kadar geçerli olacak işsizlik ödemeleri gerekli görüldüğü taktirde 3 daha uzatılacak.

Koranavirüs salgını sonrasında işten çıkartılan vatandaşlar için sağlanan destek ödemeleri netleşmeye başladı. Bakanlık tarafından belirlenen 1177 lira nakdi desteği alacak çalışanlar başvuruları reddedilmiş olsa da aynı haktan faydalanabilecek.

İşten çıkartılan vatandaşların korunması için çıkartılan işsizlik desteği 17 Temmuz'a kadar geçerli olacak.Destek ödemelerinden damga vergileri alınması dışında başvuruyu yapan yurttaşın emekli olamaması koşulu da aranıyor.

Ücretsiz izne ayrılarak nakdi destek alan işçinin işveren tarafından izinsiz olarak çalıştırılmasına da aylık brüt asgari ücret tutarı kadar ceza kesilecek.

Ev Hizmetlerinde Çalışanlar da Nakdi Destek Alacak

Ayda 10 günden fazla sigortalılığı olan ev hizmetlerinde çalışanlar da kapsama girecek, bu da SGK’ya iletecek.

İşverenler SGK üzerinden başvuru yaparken, iznin verildiği ayı takip eden ayın 3’üne kadar bildirim yapma hakkına sahip olacak. İşveren başvururken, işçinin ücretsiz izne ayrıldığı gün sayısını, TC numarasını, IBAN numarasını ve cep telefonu bilgilerini de SGK’ya iletecek. IBAN numalarının toplanmasıyla, kişilerin hesaplarına ödemeler yapılacak.

İşsizlik Maaşına Başvuran Yeni Başvuru Yapmasına Gerek Kalmayacak

15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve işsizlik maaşına başvuran ancak alamayanların  ise yeni bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak. Bu durumda 15 Mart’tan sonra işten çıkarılan ve İŞKUR’a başvurusu olumsuz sonuçlanan herkesin desteği resen başlatılacak. Ancak kişi işten çıkarılmasına karşın 15 Mart’tan sonra işsizlik maaşına başvurmadıysa, internet üzerinden başvuru yapması gerekecek. Bu kişiler iskur.gov.tr adresinden bilgilerini dolduracak.

Ödemeler Her Ayın 8'inde Hesaplarda Olacak

Ödemelerin yapılması için her ayın 5’ine kadar SGK, kendisine iletilen bilgileri toplayıp İŞKUR’a bildirecek. İŞKUR da, her ayın 8’inde ödemelere başlayacak. Belirlenen günlerin hafta tatili, ulusal bayram ve genel tatil günlerine denk gelmesi halinde takip eden ilk iş günü işlemler yapılacak.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.