• BIST 10082.77
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

KABİNE BU GÜN TOPLANIYOR; MASADA EMEKLİLERİN ZAM TALEPLERİ DE VAR

KABİNE BU GÜN TOPLANIYOR; MASADA EMEKLİLERİN ZAM TALEPLERİ DE VAR
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan başkanlığında bu gün gerçekleşecek olan kabine toplantısı'nda ekonomi başta olmak üzere emeklilerin zam talepleri gençlere yönelik vergisiz telefon satış düzenlenmesi ve karara bağlanması bekleniyor.

 

Kabine bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Birbirinden önemli konuların ele alınacağı toplantıda milyonların kilitlendiği iki mesele var. Bunlardan ilki emeklilere yapılacak zam, bir diğeri ise ise gençlere yönelik vergisiz telefon ve bilgisayar satışı düzenlemesi.

EMEKLİLERİN ZAMMI GÜNDEMDE
Emeklilerin gözü hükümetten gelecek zam müjdesine çevrilirken, bu konudaki yasal düzenleme için Cumhurbaşkanı Yardımcılığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan oluşan 3 mekanizmanın çalışmaları sürüyor. Meclis'in açılmasıyla gündeme gelecek düzenlemede gelinen aşamaya ilişkin kabine toplantısında görüş alışverişinde bulunulması bekleniyor.

ÖĞRENCİLERE VERGİSİZ TELEFON VE BİLGİSAYAR SATIŞI
Toplantıda ele alınacak bir diğer önemli konu, AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alan gençlere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı olacak.

ERDOĞAN, BİR SONRAKİ TOPLANTIYI İŞARET ETMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan ay başında yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, "Milletimize meydanlarda verdiğimiz sözleri, ülkemizin ve küresel ekonominin şartlarını da göz önünde bulundurarak hayata geçiriyoruz. Yüksek öğretimde olan öğrencilerimize taahhüdümüz olan konuyu değerlendirdik. Nihai çalışmaya göre bir sonraki toplantımızda her iki konuyla ilgili detayları gençlerimizle paylaşacağız." demişti.

TÜRKİYE'DE ÜRETİLEN TELEFONLARI KAPSAYACAK
Düzenleme için sona gelindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından düzenlemenin detaylarını paylaşacak. 7 milyon öğrenciyi kapsayan kampanya Türkiye'de üretilen telefonları kapsayacak ve bunlar içerisinde bir üst sınır olacak. Ayrıca alınacak telefonun kişinin hattıyla uyumlu olması gerekecek yani cihazı en az 2 yıl başkası kullanamayacak. Gençlere aylık 10 GB bedava internet de verilecek.

VAADİ BİZZAT ERDOĞAN VERMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri öncesi AK Parti'nin seçim beyannamesini açıklamıştı. Üniversite öğrencilerine yönelik vergisiz telefon ve bilgisayar satışı vaadinde bulunan Erdoğan, "Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar ediniminde vergi muafiyeti sağlayacak, ayrıca aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz" demişti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.