• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

KAMUOYUNA DUYURU! YÖRÜK ÇEPNİ ETKİNLİĞİ İLE İLGİLİ HİÇBİR İLGİMİZ KALMAMIŞTIR

KAMUOYUNA DUYURU! YÖRÜK ÇEPNİ ETKİNLİĞİ İLE İLGİLİ HİÇBİR İLGİMİZ KALMAMIŞTIR
İsmail Gaspıralı - Kırım Eğitim Ve Kültür Dernegi Ocak ayının ilk haftasında Maltepe'de Çepni Dernekler Federesyonu tarafından düzenlenecek olan tüm etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu. Konu ile ilgili yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

 YÖRÜK ÇEPNİ ETKİNLİĞİ İLE HİÇBİR İLGİMİZ KALMAMIŞTIR
 
İstanbul’da Ocak ayının ilk haftasında Maltepe’de Çepni Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen Çepni Kurultayı’na, “etkinliğin siyasi partilere mal edilecek olmasından” dolayı katılmama kararı almış bulunuyoruz.
Kuruluşumuzdan bu yana Türk Dünyası kültürel etkinliklerinin siyasi partilere mal edilmesine, Türk Dünyası STK’larının siyasi dolgu malzemesi olarak kullanılmasına her zaman karşı duruş sergiledik.
Kuruluşumuz; hiçbir siyasi partinin arka bahçesi değildir. Bu çerçevede 5-8 Ocak tarihlerinde İstanbul Maltepe’de düzenlenecek Çepni Organizasyonu ile kuruluşumuzun ilgisi kalmamıştır. 
“Yörük, Türkmen Çepni Kurultayı” adı verilen etkinliğin; TÜRK DÜNYASI TOYU olmaktan giderek uzaklaştığı, seçim öncesinde sadece siyasi bir şova dönüştürülmek istendiği, dolayısıyla bu siyasi zemin hazırlama organizasyonunun hem bu etkinliğe hem de daha sonra yapılacak olan etkinliklere gölge düşüreceği endişesi ile bu organizasyondan çekildiğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine önemle duyurma gereği duyduğumuzu bilmenizi istiyoruz. 
Tüm hukuki haklarımızın saklı kalması şartı ile yönetim kurulumuzun katılan üyelerinin oybirliği ile aldığı kararla, Federasyonumuzun/ Derneğimizin / Birliğimizin adının ve logosunun etkinlik davetiyesinden, reklam panolarından çıkartılması Çepni Dernekler Federasyonu’ndan ve İBB yetkililerinden talep edilmiştir.
Bizimle birlikte; Türkistan Elleri Derneği’nin, Türkistanlılar Kültür ve Sosyal Yrd. Derneği’nin, Afganistan Türkmenleri Derneği’nin, Afganistan-Türkistan Dostluk Konseyi Derneği’nin, Afganistan Türkleri Uluslararası Sos. Yrd. Derneği’nin, İsmail Gaspıralı Eğt. Kültür Derneği’nin, Türkmeneli İnsan Hakları Derneği’nin, Irak Türkleri Yrd. Derneği’nin, Terekeme-Karapapak Türkleri Derneği’nin, Türkiye-Azerbaycan Derneği’nin, Suriye Türkmen Dernekler Federasyonu’nun, Ural-Altay Türk Dili Kültür Dernekleri Federasyonu, Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu, Afganistan Dernekler Federasyonu ile Macar-Turan Vakfı’nın da etkinlikten çekildikleri önümüzdeki saatlerde onlarca STK’nın da çekileceği öğrenilmiştir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.