• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C

KARTAL MERKEZ PLANLARINDA MUTLU SON

KARTAL MERKEZ PLANLARINDA MUTLU SON
Kartal'da uzun dönemdir devam eden ve 7 mahalleyi kapsayan imar sorunları İBB Meclsi'nde kabul edildi.

 

Uzun yıllardır itirazlar ve açılan davalarla kangren haline gelen Kartal Merkez Planları diye bilinen, Yunus, Yalı, Topselvi başta olmak üzere Kartal’ın 7 mahallesini ilgilendiren imar planları, AK Parti Kartal İlçe Başkanlığı, Meclis Üyeleri, İBB Grubu ve İmar Komisyonu’nun yaptığı yoğun çalışmalar sonucu İBB Meclisi’nde kabul edildi. İmar planlarının 15 yılı aşan süre sonra kabulü Kartal kamuoyunda sevinçle karşılandı. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Kartal İlçe Başkanı Ebubekir Taşyürek; “Çözerse AK Parti Çözer” Kuralını Bir Kez Daha Uyguladık!” diyerek başladığı açıklamasını şöyle sürdürdü. 
“Bildiğiniz gibi 2006 yılından beri İBB tarafından yürütülen, özellikle; Yunus, Yalı ve Topselvi Mahallelerimizi yakından ilgilendiren, 2021 Şubat Ayında Kartal Belediye Meclisinde kabul edilerek İBB Meclisine gönderilen 1/1000 ölçekli Kartal Merkez Planları, İBB İmar Komisyonu’nun yaptığı çalışmalar sonrası İBB Meclisi’nde kabul edildi. Söz konusu planın bazı noktalarındaki tereddütlerin yeniden değerlendirme, askı ve itiraz süreçlerinde inşallah telafi edileceğini öngörüyorum. Plan sürecine bu güne kadar emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, Kartalımıza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum“ dedi. 
 “Planın ilgili olduğu mahallelerde yıllardır arsalar şahıs mülkiyetli olmasına rağmen, imar planlarındaki kısıtlamalar nedeniyle, sakinleri yeni inşaat yapamadıkları gibi, binalarını dönüştürme imkânından da mahrum bulunuyorlardı.” diyen Ebubekir Taşyürek, “Merhum Belediye Başkanımız Arif Dağlar döneminde meselenin çözümü için gerekli adımlar atılmış ve konu önemli oranda çözüme kavuşturulmuşken, çözümsüzlükten beslenen CHP’li bir kısım Belediye Meclis Üyelerinin yapılan planları yargıya taşıyarak iptal ettirmeleri sonucunda, Kartal bir kez daha çözümsüzlüğe mahkûm edilmişti” dedi. 

Bugün gelinen noktada, “Çözerse AK Parti Çözer!” gerçeğinden hareketle, İlçe Başkanlığımızın ve Meclis Üyelerimizin ısrarlı takip ve çalışmaları sonucunda inşallah hayata geçirilen planla, artık ilgili bölgenin sakinleri Kartal’ın üvey evladı olmaktan kurtulup binalarını yapacak veya yenileyebilecekler” şeklinde konuşan Ebubekir Taşyürek; “AK Parti’nin olduğu yerde çözüm olduğunu, yapılan bu çalışmayla bir kez daha göstermiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kartal Merkez İmar Planları, bütün Kartallılara hayırlı olsun. Önümüzdeki süreçte, Kartal’da yeni ve imarlı binalar yükselecek ve Kartallılar günümüz konforuyla inşa edilen evlerinde, huzurla yaşayacaklardır diye ümit ediyoruz.” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.