• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

KEMAL KILIÇDAROĞLU;'' SIRTIMDAKİ HANÇERLE SEÇİME GİRMEK ZORUNDA KALDIM''

KEMAL KILIÇDAROĞLU;'' SIRTIMDAKİ HANÇERLE SEÇİME GİRMEK ZORUNDA KALDIM''
CHP'nin 38. Olağan Kurultayı Ankara'da başladı. Divan Başkanlığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı kurultayda konuşan Kılıçdaroğlu değişimi atıfta bulunarak sırtındaki hançerle seçime girmek zorunda kaldığını söyledi.

 

 

CHP 38. Olağan Kurultayı başladı. 1368 kurultay delegesi, yeni genel başkanı belirlemek için bugün sandık başına gidecek. Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı kurultayda başkanlık yarışı,Kemal  Kılıçdaroğlu ve  Özgür Özel arasında geçecek.

28 Mayıs'taki seçimlerinin ardından İstanbul ve Ankara arasında ikiye bölünen CHP'de büyük kurultay günü geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti içindeki en kritik sınavına çıkıyor. Kılıçdaroğlu'nu destekçileri salon önünde "Halkın umudu Kılıçdaroğlu" sloganlarıyla karşıladı.

İmamoğlu kürsüye çıkacağı sırada ise ıslıklar yükselmeye başladı. Kısa sürede gerginliğinin yaşanmasının ardından Kurultayın Divan Başkanlığına seçilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu açıklamalarda bulundu.

Özgür Özel ise salona kendisini destekleyen milletvekili ve delegelerle giriş yaptı. Partilileri selamlayan Özel de daha sonra kendisi için ayrılan alana oturdu.

Özel'in selamlaması sırasında tribünlerden dev Özgür Özel afişleri açıldı.

KILIÇDAROĞLU SIRTIMDAKİ HANÇERLERLE SEÇİME GİRMEK ZORUNDA KALDIM

 CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Kurultay'daki açıklamaları şöyle:

Altı lider oturduk. Kendilerine de şunu söyledim: ‘Ülkede demokrasi yok, bir sorunlar yumağı haline geldi ve bize tarihin yüklediği bir sorumluluk var. Biz altı lider bunun gereğini yapmak zorundayız. Demokrasiyi, insan haklarını getirmek zorundayız’ dedim, uzun uzun anlattım. Altı parti bir araya geldik ve ülkeyi nasıl yöneteceğimizi oturduk çalıştık. Hemen hemen her alanda ortak mutabakat metni hazırladık. İş cumhurbaşkanlığı adaylığının seçimine gelince masadan kalkmalar ve oturmalar bir araya geldi.

Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım. Hep şuna inandım: Yolu doğru olanın yükü ağır olur. Yükümüz ağırdı. Sırtımdaki hançerlerle yüküm ağırdı. Beni asıl üzen sırtımdaki yük değil, hançerlerdi. Seçim bitti. Kazanamadık. Daha nefes almadan değişim söylemleri başladı. Değişimi söylemini dillendirenler uzun zamandır değişmeyenlerdir. Ama seçimden sonra ilk işim onları değiştirmek oldu. Değişim… Aklı olan herkesin bilmesi gereken bir şey var. Değişmeyen tek şey değişimdir. Değişim hayatın kendisidir. ‘Bu CHP Sivas’ın ötesine gidemiyor’ diyorlardı. Sivas’ın ötesine gidemiyorduk, rozet takamıyorduk. Bugün buralardan milletvekili çıkarttık, milletvekili. Hangi değişimden söz ediyorsunuz? CHP Türkiye coğrafyasının her yerinde konuştu, tartıştı. Değişimin içinde olanlar değişimi fark edemezler o yüzden bu ayrıntıya girdim. Asla yan yana gelemezler dedikleri insanlarla yan yana geldim. Asla kucaklaşamaz dedikleri insanlarla kucaklaştım.”

SİZİ ÜZECEK UTANDIRACAK BİR ŞEY YAPMADIM

Özeleştiri veren Kılıçdaroğlu, “Biliyorum, sizleri zaman zaman üzdüm. Ama bir şeyi bilmenizi isterim: Asla ve asla sizi üzecek, utandıracak bir şey yapmadım. Sizlerle beraber, sizler için, Türkiye için mücadele ettim” dedi.

AVRUPA'NIN EN GÜÇLÜ SOSYAL DEMOKRAT PARTİSİ CHP'DİR

Bunlar sağın solun ne olduğunu bilmiyorlar. CHP halkın partisidir. Avrupa'nın en güçlü sosyal demokrat partisi CHP'dir. Temel felsefemiz halklılaşma. Halkın yanındayım.

Bir sonraki kurultayda yeni genel başkanı alkışlayacağım, aday olmayacağım. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.