• BIST 10050.89
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 23 °C

KILIÇDAROĞLU'NDAN CEZAEVİ MAHKUMLARINA YÖNELİK AF DESTEĞİ

KILIÇDAROĞLU'NDAN CEZAEVİ MAHKUMLARINA YÖNELİK AF DESTEĞİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu MHP'nin gündeminde yer alan cezaevi aflarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak böyle bir teklif geldiğinde teklifi değerlendireceklerini belirtti.

Af tartışmalarını gündeme getiren isimlerden Mehmet Ali Kulat, affın her aileden birkaç kişiyi ilgilendirdiğini söyledi. Kulat, "Kılıçdaroğlu'yla görüştüm. Kendisi de gelecek böyle bir teklifi değerlendireceklerini bana söz arasında ifade etti." dedi.

Türkiye’de son günlerde, af tartışması yeniden başladı. MHP’nin yeni bir af tasarısı hazırladığı iddialarına, siyasi partilerin temsilcileri yanıt verdi.

CEZAEVLERİ DOLMUŞ DURUMDA: DÜNYADA İKİNCİ SIRADAYIZ

  İnderpent Türkçe'den Ali Kemal Erdem'in haberine göre Türkiye cezaevi yoğunluğunda dünyada ikinci sırada.

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü sitesinde yer alan verilere göre Türkiye'de 8'i çocuk kapalı infaz kurumu olmak üzere 384 cezaevi bulunuyor.

Bu cezaevlerinin kapasitesi, 271 bin 823. Halihazırda cezaevlerinde 314 bin 502 tutuklu ve hükümlü var.

Yani mevcut kapasite 42 bin 672 kişiyle aşılmış durumda. Ancak pandemi nedeniyle de cezasını evlerinde izinli olarak geçiren 81 bin 815 kişi bulunuyor. Bu nedenle cezaevlerindeki doluluk oranı biraz azaltılış vaziyette. Bu kişiler de cezaevinde kalmaya devam etseydi Türkiye, cezaevinde doluluk oranında dünyada birinci sırada olacaktı.

Son olarak 15 Nisan 2020'de ceza infaz yasasında değişiklik yapılmış ve ilk etapta 40 bin daha sonra toplamda 110 bin kişi tahliye edilmişti.

Ancak bu bile cezaevlerindeki yoğunluğu bitiremedi. Günümüze dönersek af yine gündemde.

KULAT: TEK BAŞINA AF, SEÇİMİ KAZANDIRMAZ AMA OY KAZANDIRIR

Bir affın çıkması gerektiğini en sıklıkla dillendiren isimlerin başında MAK Araştırma Şirketi Sahibi Mehmet Ali Kulat geliyor.

Kulat, 9 Ağustos 2022 Salı günü yaptığı açıklamada olası bir 'genel af' vaadinin iktidara ihtiyaç duyduğu toplumsal desteği sağlayabileceğini, muhalefet için de 'seçimi kazandıracak bir adım' olabileceğini iddia etmişti.

Kulat, "Tek başına genel af ​​Türkiye'de seçimin sonucunu belirlemez. Ancak affa öncelik eden partiye bir iki puan kazandırabilir. 24 Haziran seçimlerinden önce MHP'nin yine bir af çalışması gündemdeydi. O seçimde MHP'nin aldığı iki puanın bu çalışmadan kaynaklandığı kanaatindeyim" iddiasında bulundu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.