• BIST 9985.46
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

MALİ MÜŞAVİRLERDEN KORANAVİRÜS ÇAĞRISI; ''SESİMİZİ DUYUN ÖLMEK İSTEMİYORUZ''

MALİ MÜŞAVİRLERDEN KORANAVİRÜS ÇAĞRISI; ''SESİMİZİ DUYUN  ÖLMEK İSTEMİYORUZ''
Mali Müşavir İşveren Sendikası Genel Başkanı Eyüp Sabri Güler sektör olarak 500 bin çalışanın salgın dönemlerinde çalıştığını belirterek hükümetin bu konuda acil tedbir alması gerektiğini belirtti.

Mali Müşavir İşveren Sendikası Genel Başkanı Güler; Koranavirüs tedbirleri kapsamında SGK dahil olmak üzere bir sektörün çalışamadığına vurgu yaparak; Mali Müşavirlerin çalıştırılmasının doğru olmadığını ifade ederek devletin bu konuda acil önlem almasını istediklerini söyledi.

Güler salgın nedeniyle meslektaşlarının hayatlarını kaybettiğini belirterek şöyle konuştu;

''Bizler bu ülkede kayıtlı ekonomi ve kayıtlı istihdam için daha öncesi de olmakla birlikte yasamız çıktığı 1989 yılından bu yana 31 yıldır Maliye Bakanlığı ve SGK başta olmak üzere devlet kurumları boşalmışken gece gündüz tatilimiz iznimiz hastalığımız ve diğer hiç bir sosyal hakkı olmaksızın tüm bilişim iletişim kira personel vs giderleri kendisi karşılayan, istihdam yaratan ilaveten KDV ve Gelir/Kurumlar vergisi ödeyen 120.000 meslek mensubu ve 20.000 stajyerle 140.000. çalışanlarımızla 480 bin ve ailelerimizle 1 buçuk milyon kişilik bir kesimiz.

MESLEK ÖRGÜTLERİ VE BASIN KONUYA SESSİZ KALMIŞTIR

Devletimize vergileri sigorta primlerini toplayıp gelir sağlamaya çalışıyoruz. Bu nedenle sendikamızı da kurduk. Ancak medyada sesimizi duyurmakta sıkıntı çekmekteyiz. Tüm dertlerimiz bir yana şu anda dünyayı saran ve pandemi halinde olan virüs salgını nedeniyle  bir çok tedbirler alınmış bir çok resmi yada özel kurum ve kuruluş kapatılmış, personel ve memurlara izin verilmişken ve vergi ödemeleri 6 ay süreyle ötelenmişken, işçiler çıkartılıp işyerleri kapatılmışken beyanname ve bildirge verme konusunda hiç bir önlem alınmamıştır. 

Maalesef meslek örgütümüzde konuya sessiz kalmaktadır. Fatura bilgi belge toplayamadığımız gibi devlet bu konuda ölüm ve hastalık meslek ayrımı yaparmış gibi hiç bir önlem almamıştır. Oysa ölümün meslek ayrımı yoktur.

SESİMİZİ DUYUN ÖLMEK İSTEMİYORUZ

Nerede nasıl saklandığı veya düzenlendiği, nasıl ulaştırıldığı belli olmayan binlerce kirli pis sağlıksız fatura fişle tek tek elimize alıp uğraşarak kayıt yapıyor e beyan veya e bildirge sisteminden beyanname göndermekteyiz ve bunları  gönderirken de kurumların yetersiz alt yapı ve yazılımları nedeniyle gece geç vakitlere kadar aynı havayı soluyoruz. 1 buçuk milyon kişi risk altındadır.  Şu anda hayatını kaybeden yada kontrol altında birçok meslektaşımız bulunmaktadır. Lütfen sesimiz olun. Ölmek istemiyoruz. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.