• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

MEHMET SALİH USTA BAĞIMSIZ ADAY MI OLACAK?

MEHMET SALİH USTA BAĞIMSIZ ADAY MI OLACAK?
2019 yılı yerel seçimlerde CHP Pendik Belediye Başkan Adayı olan ve Pendik’te % 41.27 oy oranıyla mevcut Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ‘le yarışan iş insanı Mehmet Salih Usta 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

 Mehmet Salih Usta  bu dönemde adaylık başvurusunu yapmadığını belirterek; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Merkez tarafından  yaptırılan  anketlerde yüksek oranda oy almasına rağmen ön seçim taleplerinin yerine getirilmeden CHP Pendik Belediye Başkan Adayı olarak Tarık Balyalı’nın adaylaştırılmasına söyleyecek söz bulamadığını belirtti.

2-206.JPG

Mehmet Salih Usta bu dönemde sürece dahil olmayıp dosya vermediği halde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından aranıp Kadir Topbaş Tesislerine çağırarak yapılan anketlerde mevcut belediye başkanının 5-6 puan önünde olduğunu söyleyip bu dönemde ‘’Pendik’i seninle alacağız’’dediğini ancak bu sözlerinden Tarık Balyalı’nın Pendik Belediye Başkan adayı olarak lanse edilmesinin gerekçesinin bir önceki CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermiş olmasından kaynaklı olabileceğini ifade etti.

aa1.JPG

MEHMET SALİH USTA;'BEN ADAY ADAYI OLMADIM SÜRECE DAHİL OLMADIM BENİ YARALAMANIN ANLAMI YOKTU''

Salih Usta ; Pendik genelinde yüze yüze iki anket çalışması yaptırdığını çıkan anketlerde kendisinin %62-63 olduğunu  Tarık Balyalı’nın ise  % 2 çıktığını ancak  tüm bu veriler  ortada olup aday olarak çıkartılmasına bir anlam veremediğini söyledi.Mehmet Salih Usta aday olmadığı için üzülmediğini çünkü dosya vermediğini ancak kırgın olduğunu ifade ederek’’Ben aday adayı olmadım, sürece dâhil olmadım beni yaralamanın anlamı yoktu.’’dedi.

Mehmet Salih Usta;İlk kez bu dönemde Pendik’in kazanılacağına dair olumlu bir hava oluştuğuna yürekten inandığını belirterek kamuoyunun buna hazır olduğunu dile getirdi.

Usta; Kamuoyunda oluşan Bağımsız aday olarak seçimlere gireceği iddialarına açıklık getirerek; iki ayrı bağımsız anket çalışması yaptırdığını bu anket sonuçlarına göre bir karara varacağını belirtti. Mehmet Salih Usta anketlerde kendisinin mevcut Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in önünde olması halinde sokağa ineceğini vurguladı.

Usta bu kararı almadan önce anketlerdeki verilerde kendisini finale götürüp götürmeyeceği üzerine bir değerlendirme yapacağını çıkan sonuçlar  Ahmet Cin’e ve AK Parti’ye yarayacak ise asla aday olmayacağını söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.