• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

METEOROLOJİ'DEN MARMARA BÖLGESİ DAHİL BİR ÇOK KENTE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

METEOROLOJİ'DEN MARMARA BÖLGESİ DAHİL BİR ÇOK KENTE SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul geneli dahil olmak üzere tüm Marmara ve Ege Bölgesi'nin iç kesimlerini kapsayan kuvvetli sağanak yağış için vatandaşları uyardı.

 

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamada, meteoroloji radarından alınan bilgiler ve yapılan son değerlendirmelere göre, kent genelinde 3 saatlik periyotta kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), batı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli (51-75 kilogram/metrekare) gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi.

Açıklamada ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

AKOM'dan fırtına ve sağanak uyarısı  

Öte yandan AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinin İzlanda kökenli alçak basınç sisteminin etkisi altına girmesi bekleniyor.

Lodos yönlü rüzgarın bugün öğle saatlerinden sonra şiddetini artıracağı (40-60 kilometre), akşam saatlerinden itibaren kısa süreli hamlelerle kuvvetli fırtına şeklinde (50-90kilometre/saat) etkili olacağı öngörülüyor.

Fırtınanın beraberinde, İstanbul genelinde kuvvetli gök gürültülü sağanak geçişleri yaşanacağı tahmin ediliyor. Fırtına ve yağışlı havanın yarın sabah erken saatlerden itibaren kenti terk etmesi bekleniyor.

AKOM, ağaç, direk devrilmesi, tabela ve çatı uçması ile ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Marmara Bölgesi için de uyarı verildi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Bursa, Yalova ve Kocaeli'de bugün gece saatlerine kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına, ağaç ve direk devrilmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.