• BIST 10045.74
  • Altın 2412.19
  • Dolar 32.2444
  • Euro 34.5848
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN YIL SONU SEFERLERE BAŞLIYOR

MİLLİ ELEKTRİKLİ TREN YIL SONU SEFERLERE BAŞLIYOR
TÜVASAŞ tarafından Sakarya'da üretimi gerçekleşen ilk milli elektrikli tren'in fabrika sürüş testleri başlatıldı. Yıl sonuna dek hizmet vermeye başlayacak olan ilk milli tren saatte 176 kilometre hız yapacak.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank üretimi tamamlanan milli elektrikli trenin üretildiği yer ola TÜVASAŞ fabrikasına gelerek açılış töreni gerçekleştirdi.

Adapazarı Türkiye Vagon Sanayi Anonim Şirketi'nde düzenlenen törende konuşma yapan Varank Milli Elektrikli Tren'in test sürüşlerinde tarihi anlara tanıklık ettiğini belirterek, trenin teste hazır gelmesi için mühendis ve emekçilerin gece gündüz demeden çalıştıklarına bizzat şahit olduğunu söyledi.

Bakan Varank test sürüşüne hazır hale getirilen Milli Elektrikli tren çalışmalarında üstün performans gösteren tüm çalışanlara teşekkür ederek trenin yıl sonunda hizmet vermeye başlamaya hazır olacağının müjdesini verdi.

"Milli elektrikli tren her açıdan gurur tablosu"

Milli elektrikli trenin her açıdan bir gurur tablosu olduğuna işaret eden Varank, "Geçen sene devreye alınan alüminyum gövde üretim, boyama ve kumlama tesisleri sayesinde bugün bu seviyeye gelebilmiş durumdayız. Şehirlerarası seyahate uygun tasarlanan bu tren, ithal edilen emsallerine göre yüzde 20 daha uygun maliyetle üretilebiliyor. Fakat daha da önemlisi, bizi ziyadesiyle mutlu eden husus, ulaşılan yüksek yerlilik oranı. Tedarikçilerle birlikte muazzam bir sinerji yakalanmış durumda. Evet, nihai ürün elbette çok kıymetli. Ama bu ürünle birlikte gelişen üretim ekosistemi ve Türkiye'nin kazandığı yeni kabiliyetler belki nihai üründen çok daha kıymetli." ifadelerini kullandı. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.