• BIST 9079.97
  • Altın 2308.11
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.0287
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Pendik Belediyesi Duyarsız Kalmadı Baz İstasyonunu Kaldırdı

Pendik Belediyesi Duyarsız Kalmadı Baz İstasyonunu Kaldırdı
Pendik Belediyesi Vatandaşın Şikayetine Konu Olan Baz İstasyonunu Kaldırdı

Yasa gereği yaşam alanlarının içerisinde kurulması yasaklanan Baz istasyonları tüm uyarılara rağmen kurulmaya devam ediyor.

baz-istasyonu.jpg

Pendik Çınardere Mahallesi Üzümlü sokakta şahıs binasına kurulan baz istasyonu mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı.

Yaşam alanları içerisinde baz istasyonu kurulmasına tepki gösteren mahalleli gazetemize açıklamalarda bulunarak şöyle konuştular. ‘’Biz mahallemizde baz istasyonu kurulmasını istemiyoruz. Bu bölgede 20 hane var yan binada oturuyoruz. Üst mahallelerde de aynı tepki var. Pendik Belediyesi’ne dilekçemizi verdik. Muhtarımızla da konuştuk ancak bina sakini şahıs olduğu için bizim tepkilerimize rağmen baz istasyonu kuruldu. Biz mahalle sakinleri olarak yan binamızda kurulan ve geleceğimizi tehlike altına atan baz istasyonunun yetkili birimlerce kaldırılmasını istiyoruz. Baz istasyonun kurulmasına izin veren şahıs bunu yalanlıyor ancak biz kendi gözümüzle gördük. Binanın havalandırma boşluğuna kuruldu. Çatıdan bile bu kurulum rahatça görülebiliyor. Çınardere mahalle halkı olarak imzalarımızı topladık ve ilgililere ulaştırdık.Mahallemizde baz istasyon altında nefes almak istemiyoruz. ‘’dediler.

Yasa Ne Diyor?

4 Ağustos 2018 yılında Resmi Gazetede yayımlanan karara göre Mobil Telekomünikasyon Şebekelerine ait Baz İstasyonlarının Kuruluş yeri,ölçümleri ,işletilmesi ve Denetlenmesiyle ilgili ‘’izin verilen limit değerleri aşıldığı mesafeler içinde meskun mahal bulunuyorsa bu yerlere baz istasyonu kurulamayacağı açıkça ifade edilmiştir.
 

Pendik Belediyesi Çınardere Halkının Şikayetine Neden Olan Baz İstasyonunu Kaldırdı

Haberimiz üzerine Pendik Belediyesi zabıta ekipleri konuya hassasiyetle yaklaşarak Çınardere Mahallesi Üzümcü Sokaktaki şahıs apartmanına kurulan ve mahalle sakinlerinin şikayetlerine konu olan Baz istasyonu konut hanesinden kaldırdı.Vatandaşın şikayetine duyarlı davranan ve baz istasyonunu konut hanesinden kaldıran Pendik Belediye Zabıta ekipleri ve ilgili yetkililere çok teşekkür ederiz

Haber/Hatice ODABAŞ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.