• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

PENDİK BELEDİYESİ'NİN NİSAN AYI BİRLEŞİMİNDE YENİ DİVAN BAŞKANLARI BELLİ OLDU

PENDİK BELEDİYESİ'NİN NİSAN AYI BİRLEŞİMİNDE YENİ DİVAN BAŞKANLARI BELLİ OLDU
Pendik Belediye Meclisi - 2021 Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin'in katılımıyla gerçekleşen meclis toplantısında gündeme dair konular ele alındı.

Toplantıda söz alan MHP Pendik Belediye Meclis Üyesi   Adem Şen MHP’nin kurucusu olan merhum Alpaslan Türkeş’i ölüm yıl dönümünde saygı ve minnetle andığını ifade etti. Şen, darbe çağrısı yapanlara Alpaslan Türkeş’in sözleri olan ‘’En kötü demokrasi en iyi darbe yönetiminden daha avladır’ sözünü hatırlatarak 15 Temmuz hain darbe girişimini tecrübe etmelerine rağmen bir takım güruhların darbe çığırtkanlığı yapmalarının kabul edilemez olduğunu söyledi.

2-652.jpg

Meclis toplantısında söz alan CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Hasan Yıldız bakanlık tarafından yürürlüğe giren otopark mevzuatının Pendik’te uygulanmadığını ifade ederek otopark yapılması için binanın kolonların açıkta bırakılacak şekilde yapılaşma yapıldığına dikkat çekti. Yıldız Pendik Belediyesi tarafından otopark ücretlerinin 42 bin lira olarak belirlendiğini belirterek bu fiyatın makul bir ayarlama yapılarak tekrar düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Yıldız Pendik Ihlamur Sokak’ta cadde üzerinde buluna beton saksılıkların yayaların geçişini kapattığını söyleyerek saksıların alınarak caddenin genişletilmesi gerektiğini belirtti.

Kanser Haftası nedeniyle söz alan CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Kutlu Özdemir 5 yıldan bu yana annesinin kanser hastalığıyla mücadele ettiğini vurgulayarak kanserin oluşmasında gen faktörünün yüzde 9 çevresel faktörün ise yüzde 90 olduğunu ifade etti. Özdemir ithalata dayalı tarım politikasının sağlıksız gıdalar tüketilmesi sonucu kanser hastalıklarını yaydığını belirterek devletin tarım politikalarına acil olarak dönme çağrısında bulundu.

3-529.jpg

İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasıyla ilgili konuşma yapan CHP Pendik Belediye Meclis Üyesi Nerze Özyurtlu İstanbul Sözleşmesinin aile içi şiddetin önlenmesi yanı sıra kadına yönelik şiddetin korunmasını esas aldığını ifade ederek sözleşmenin fesh edilme kararının kadınları  riske attığını söyledi.

İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Pendik Belediye Meclis Üyesi Semanur Alioğlu Kaşıkçı ise, İstanbul Sözleşmesi’nin fesh edilmesinin doğru bir karar olduğunu ifade ederek bu sözleşme altında LGBT üyelerine tanınan sapkınca hakların olduğunu bu sözleşmeyi yapanların amaçlarının kadını korumak yerine sapkınca yaşam tarzını desteklemek için yapıldığını vurguladı. Kaşıkçı AK Parti hükümetinin kadınları koruyan yasaları İstanbul Sözleşmesi imzalanmadan önce çıkarttığı yasalarla koruma altına aldığını yineleyerek sadece muhalefet olsun diye İstanbul sözleşmesini savunanların algıya yönelik açıklamalar yaptıklarını söyledi.

AK Parti Pendik Belediye Meclis Üyesi Nuri Tüzel 104 Amiral’in darbe çağrısı yaparak milletin iradesini yok saymak adı altında parmak göstermelerinin çok gerilerde kaldığını ifade ederek yapılan açıklamaların özgür iradeyle değil darbeyi çağrıştırdığını söyledi. Tüzel milletin iradesine tahammül göstermeyenlerin 15 Temmuz hain darbe gecesine bakmaları gerektiğini söyleyerek milletin iradesine saygı göstermeleri gerektiğini bu bildiriyi yapanların aksi taktirde tarihin çöplüğünde darbe yanlısı olarak hatırlanacaklarını söyledi.

Pendik Belediyesi’nin Nisan ayı meclis toplantı sonrasında AK Parti Belediye 1 Başkan Vekili seçimlerine geçildi.

AK Parti Pendik Belediyesi’nin 1. Başkan Vekili Murat Türkyılmaz

2. Başkan Vekili Abdülkadir Bayram oldu.

İşte yeni seçilen Divan Başkanları ve  Encümen Üyeleri 

komsyon.jpg

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.