• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

PENDİK İNSAN HAKLARI KURULUNDAN NEZARETHANE DENETİMİ

PENDİK İNSAN HAKLARI KURULUNDAN NEZARETHANE DENETİMİ
      Pendik İnsan Hakları Kurulu 2022 yılının üçüncü denetimini Pendik Emniyet Müdürlüğü Çınardere Çocuk Büro Amirliği’ne yaptı. 

  "Özgür Birey, Güçlu Toplum, Daha Demokratik Bir TÜRKİYE" misyonuyla "Insan Hakları Eylem Plani" kapsamında; yargı bagımsızlığı, özgürlük ve güvenlik hakkı, seffaflik, hukuk devleti, mülkiyet hakkı gibi pek çok konuda reformlar yapılacağı belirtilmişti.

ana-1-013.jpg

Bu kapsamda Eylem Planının 9'uncu amaci olan "Insan Hakları Konusunda Üst Düzey Idari ve Toplumsal Farkındalık" oluşturma amacı çerçevesinde Il ve llçelerde oluşturulan "Insan Hakları Kurulları"nca daha aktif çalışmalar yapılmaya devam ediyor.
Nezarethane Denetim Komisyonunun üçüncü denetim yeri Pendik Çınardere Çocuk Büro Amirliği oldu. Denetimde kurul üyelerinden Nurettin YILMAZ (CHP Temsilcisi), Av. Döndü GÖRMÜŞ (İYİ Parti Temsilcisi), Mehmet TUKSAL (Basın Temsilcisi Son Dakika Gzt.) Ve Uz. Dr. Abdulkadir DENİZ (Pendik İlçe Sağlık Müd. Temsilcisi) yer alırken Pendik Kaymakamlığı Hukuk İsleri Şefi Üstün Şensoy heyete eşlik etti. 

2-20220524140803.jpg  Heyet Nezarethane ile birlikte ifade alma odası, avukat odası ve benzeri insan haklarının konusuna giren binadaki fiziki alanlar incelendi, belirlenen standartlara uygun olup olmadığı doldurulan formlar ile kayıt altına alındı, ayrıca amir ve polis memurlarına sorular soruldu ve alınan cevaplar ile birlikte kurul üyelerinin gözlemleri ile insan hakları denetimi son bulmuş oldu. 
Kurul raporlarını hazırlayıp Valiliğe bildirecek ve ilk toplantıda değerlendirecek. Bir dahaki aylarda yine zamansız ve habersiz yapılacak denetimlerde Nezarethaneler ile birlikte Huzurevleri ve Yaşlı Bakım Merkezleri ve Ceza Infaz Kurumları da Pendik İnsan Hakları Kurulu tarafından denetlenecek.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.