• BIST 10739.57
  • Altın 2501.729
  • Dolar 32.2223
  • Euro 35.0087
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

PENDİKSPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ

PENDİKSPOR ŞAMPİYONLUĞUNU İLAN ETTİ
 TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Pendikspor ile Eskişehirspor karşı karşıya geldi.

Pendikspor kendi sahasında Eskişehirspor'u 3-1 mağlup ederek sezonun bitimine 5 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

ana-1-011.jpg

Ligin bitimine 5 hafta kala Pendikspor, 61 puanla zirvede rahat bir şekilde yer alıyor. Eskişehirspor maçı öncesi taraftarlara seslenen Pendikspor teknik patronu Osman Özköylü, “Hafta sonu oynayacağımız Eskişehirspor maçında şampiyonluğumuzu ilan etme şansını yakalayabiliriz.

Bu başarıyı taraftarlarımızla yaşamak, kulübümüzün tarihinde ilk kez 1. Ligde mücadele etmesi gururunu hep birlikte yaşayalım. Pazar günü Pendik Stadında buluşalım” demişti. Taraftar bu çağrıyı duydu stad kırmızı beyaza büründü, boş koltuk kalmadı.

Maçın ilk anından itibaren büyük bir coşkuyla desteğe başladı. Pendikspor maça Haydar Yılmaz, Sertaç Çam, Süheyl Çetin, Emir Alagöz, Görkem Bitin, Serdar Cansu, Muhammed Akarslan, Berkay Sülüngöz, Mesut Özdemir, Gökcan Kaya, Beki Karadeniz onbiri ile başladı.

2-20220403185614.jpg

Pendikspor hızlı başladığı maçta rakibin direnci ile karşılaştı. Genç ve dinamik oyunculardan kurulu Eskişehirspor zaman zaman hızlı ataklarla pozisyon bulmaya çalıştı. Pendikspor’da net atakta Görkem’in şutu direkten döndü, hemen sonrasında gelişen hızlı atakta Pendikspor eksik yakalandı ve Süheyl gol pozisyonuna giren oyuncuyu düşürerek penaltıya sebebiyet verdi, sarı kart gördü. Kaleci Haydar penaltıyı kurtarıp Pendikspor’u yeniden maça döndürdü. Sonrasında Pendik ataklarını arttırdı ve ceza sahasının önündeki foul pozisyonunda Metehan Toprak ikinci sarıdan kırmızı kart görünce Eskişehir’in iyice gardı düştü.

6-233.jpg

İkinci yarı sahaya istekle çıkan Pendikspor ataklarını gol ile taçlandırdı, 50. Dakikada Görkem ile skoru 1-0 a getirdi.

İlk golden sonra tribün Şampiyonluk şarkıları söylemeye ve tezahüratlarıyla rakibi iyice baskı altına almaya başladı. Hep 10 kişi kalan hemde yenik duruma düşen Eskişehir yarısahasından çıkmamaya başladı.

59. Dakikada Gökcan’ın asistinde Görkem altı pas içerisinde kaleciyle karşı karşıya kaldı ve güzel bir plaseyle topu köşeye bıraktı, skor 2-0 oldu.

5-325.jpg

67.dakika Görkem’in yerine Taha Balcı, Sertaç’ın yerine Onur Eriş oyuna girdi.

Gelişen atakta Mesut ceza sahası dışından düzgün bir vuruş çıkardı, top direkten döndü.

70. Dakikada Mesut’un yerine Serdar Deliktaş ve Gökcan’ın yerine Zahit Fındık oyuna girdi.

Pendikspor değişen oyunculardan sonrada hız kesmedi. Şampiyonluk tezahüratları eşliğinde sağlı sollu ataklarla tehlike yaratmaya devam etti. Rakip takım kalecisi Efehan farkın büyümesini engelleyecek kurtarışlara imza attı.

Maçın 77. Dakikasında Emir’in ceza sahasının çaprazına muhteşem pasında kaleciyi önde gören Onur Eriş muhteşem bir vuruşla kalecinin üstünden topu aşırtarak tabelayı değiştirdi, 3-0.

78. Dakikada Serdar Cansu’nun yerine oyuna Uğur Uçar oyuna girdi.

88. Dakikada kullanılan kornerde Eskişehirspor Berkay Köse ile maçı 3-1 ‘e getirdi. Maç bu skor ile sona erdi ve rakiplerininde puan kayıpları sonrası Pendikspor Şampiyonluğunu ilan etti.

4-585.jpg

Son düdük sonrası ortalık şenlik alanına döndü ve Pendiksporlu taraftarlar sahaya indi, yöneticiler futbolcular ve teknik ekip ile birlikte şampiyonluğu zafer şarkılarıyla kutladılar. Kutlamanın sonunda Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin’in de sahaya inmesi ile hatıra şampiyonluk fotoğrafı çekildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.