• BIST 10017.53
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

PENDİK'TE BOŞ ARAZİYE TERK EDİLEN NİSA BEBEĞİN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

PENDİK'TE BOŞ ARAZİYE TERK EDİLEN NİSA BEBEĞİN BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ
Pendik’te terk edilmiş bir bebek vakasında giden Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz’ın 3 aylık bebeğe sütannelik yapması Türkiye’nin gündemine oturdu.

Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne verilen bebek, bakımevine yerleştirildi. Ancak dün rahatsızlanan Nisa bebek, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Minik Nisa, yapılan müdahalelere rağmen bu sabah beyin ölümü gerçekleşti. 

Polis ekipleri Nisan bebeğin beyin ölümü ile ilgili inceleme başlattı. Nisa bebeğin boğazına kaçan bir cisim nedeniyle hastaneye kaldırıldığı iddia edildi. Bunun üzerine Çocuk Bakımevi'nde görevli bakıcı hakkında "ihmal" iddiasıyla inceleme başlatıldı.

Bakıcı D.Y'nin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

Öte yandan, gözaltına alınan anne Ebru S. tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

AİLE BAKANLIĞI GÖREVLİ PERSONELE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Olayla ilgili ihmal incelemesi sürerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da, idari soruşturma başlattı. Olayın nasıl gerçekleştiği, görevli personelin herhangi bir ihmali olup olmadığının araştırılacağı kaydedildi.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:

İstanbul Pendik’te boş bir arazide terk edilmiş halde bulunan ve hastaneye kaldırılan 3 aylık Nisa bebek ile ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur.

Anne E.S. tarafından terk edilen Nisa bebek, 30 Mart’ta emniyet birimleri tarafından Bakanlığımıza bağlı bir kuruluşa getirilmiştir. 31 Mart sabah saatlerinde solunum güçlüğü çekmesi nedeniyle kurumda görevli sağlık personeli tarafından Nisa bebeğe müdahale edilmiş ve ambulansla hastaneye götürülmüştür. Bebek hastanede yoğun bakımda tedavi altına alınmış ve durumunun kritik olduğu bilgisi edinilmiştir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.