• BIST 10267.09
  • Altın 2411.913
  • Dolar 32.3139
  • Euro 34.8106
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C

PESİAD PENDİKLİ GENÇLER İCAT ÇIKARTIYOR YARIŞMA SONUÇLARI BELLİ OLDU

PESİAD PENDİKLİ GENÇLER İCAT ÇIKARTIYOR YARIŞMA SONUÇLARI BELLİ OLDU
Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği  PESİAD  tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘’Pendikli Gençler İcat Çıkartıyor’’  yarışmasında dereceye giren projeler ödüllerini aldı.

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ödül törenine; Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Pendik Kaymakamı Dr. Hülya Kaya, Pendik İlçe Emniyet Müdürü, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü  Aytekin Yılmaz, Pendikspor Başkanı Mustafa Şahinyılmaz ve çok sayıda okul müdürleri yer aldı.

2-2-044.jpg

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde projelerini  halka açan öğrenciler doğaya ve tabiata olan tutkuları yanı sıra su tasarrufu  başta olmak üzere, batmayan araçlar, rüzgar gücüyle elektrik üreten sokak lambaları, çocuklara yönelik uzaktan kumanda edilebilen güvenli pencereler ,engelli bireylere yönelik sensörlü projelerle birlikte sayısız yaratıcılık örnekleri sergileyerek övgü topladılar.

3-20220602094354.jpg

Pendik Belediye  Başkanı Ahmet Cin ödül töreninde gençlerin yaptıkları projelerin çok özel olduğunu belirterek bu projelerin geliştirilmesi için gereken desteği sağlayacaklarını söyledi. Başkan Ahmet Cin teknolojinin artık dünyanın vazgeçilmez unsuru haline geldiğini ifade ederek gençlerin bu alanda yarışabilmeleri gerektiğini  belirtti. Başkan Ahmet Cin gençler tarafından yapılan icatlardan gelecek adına mutluluk duyduğunu ifade ederek bu projelerin kurumlar tarafından hayata geçirilmesine yönelik desteğin de sağlanması yönünde girişimler başlatacaklarını söyledi.

5-371.jpg

Pendikli Gençler İcat Çıkartıyor ödül töreninde kısa bir konuşma yapan PESİAD Genel Başkanı Kadir Bayram PESİAD olarak amaçlarının topluma fayda sağlayan sosyal projeler üretip bu projelerin hayata geçirilmesi üzerine kurulu olduğunu söyledi. Bayram Pendik Belediyesi ve Pendik Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen  proje yarışmasına verilen destekten ötürü de tüm kurumlara teşekkür ettiğini belirtti. Kadir Bayram Pendikli gençlerin yaratıcı projeler geliştirerek bilimsel çalışmalar yapmalarının çok yönlü düşünebilmelerine  katkı sağladığını ifade etti. Kadir Bayram yarışmaya 14 lise ve  17 Ortaokul  olmak üzere toplamda  31 okulun başvuruda bulunduğunu  bu bağlamda  89 proje  başvurusu yapıldığını vurguladı. Bayram  bu projelerin 41’i liseden  ortaokuldan 48’u ise ortaokullardan olduğunu  söyledi.  

6-273.jpg

Pendikli Gençler İcat Çıkartıyor Ödül töreni dereceye giren projelere sırasıyla ödül verilmesi sonrasında sona erdi. 

odul-listesi.jpg

7-162.jpg8-2-003.jpg10-046.jpg11-030.jpg12-022.jpg13-013.jpg

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.