• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

PROF.DR,SERDAR SAVAŞ'TAN ÇİN AŞISIYLA İLGİLİ RİSK GRUPLARINA UYARI!

PROF.DR,SERDAR SAVAŞ'TAN ÇİN AŞISIYLA  İLGİLİ RİSK GRUPLARINA UYARI!
Prof.Dr. Serdar Savaş Çin'den Türkiye'ye gelen Sinocav adlı aşı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Savaş kronik kalp yetmezliği şeker hastalığı olan vatandaşların kesinlikle bu aşıyı yaptırmamaları gerektiğini söyledi.

KRT'de yayınlanan 'Şimdiki Zaman'da gündeme gelen aşı tartışmalarına Prof. Dr. Serdar Savaş'ın verdiği mülakat damga vurdu. Savaş, saydığı kişilerin kesinlikle Çin'den alınan Sinovac aşısını yaptırmamaları gerektiğini söyledi.

ÇİN'DE HENÜZ YASAL DEĞİL 

Serdar Savaş, kendisine sorulan "Çin, kendi vatandaşlarına Sinovac aşısı yaptırıyor mu?" sorusuna "Hayır, çünkü henüz Çin'de yasal değil. Çin Sinovac aşısı kullanmıyor ancak farklı aşılar kullanıyor." cevabını verdi.

Dünyada şu an Sinovac uygulayan hiçbir ülke olmadığını söyleyen Savaş şunları söyledi: "Çin aşısı bizi öldürür. Hayır Çin aşısı sizi öldürmez. Neden öldürür, sen aşı oldum hastalıktan korunuyorum zannedersin ama koruması yoktur hastalanır ölürsün.

Çin aşısının yan etkisi olacağını zannetmiyorum çünkü tarihte başka örnekleri var. Ama Çin aşısı korur mu bilmiyoruz, 60 yaş üstünü korur mu yoksa zarar mı verir onu hiç bilmiyoruz. 

EĞER KANSER VE KALP HASTASIYSANIZ BU AŞIYI GÖRÜNCE YERE YATIN DEBELENİN

Eğer kanser hastasıysanız, kalp hastasıysanız, ileri derecede şeker hastasıysanız Sinovac aşısını görünce yere yatın, debelenin, tekme atın ve bu aşıyı yaptırmayın. Çünkü kronik hastalığı olanlarda bu aşılar denenmedi. Moderna, Biontech ve Astrazeneca denendi.

Sinovac aşıları kesinlikle 60 yaş üstüne yapılamaz. Benim önerim şu, eğer birisi size Sinovac aşısını getiriyorsa ve yaşınız 60'ın üstündeyse ilkokul çocukları gibi yere yatın, debelenin, bağırın, çağırın o aşıyı yaptırmayın.

Devlete, hükumete, Sağlık Bakanı'na bir görev düşüyor; 60 yaş üzerini, özellikle 70'ten başlayarak 60'a gerileyecek şekilde mutlaka Biontech aşısı vurdurun. Çünkü bunlar yaşlılar üzerinde denenmiştir. Etkilerinin ne olduğunu biliyoruz.

Eğer kanser hastasıysanız, kalp hastasıysanız, ileri derecede şeker hastasıysanız Sinovac aşısını görünce yere yatın, debelenin, tekme atın ve bu aşıyı yaptırmayın. Çünkü kronik hastalığı olanlarda bu aşılar denenmedi. Moderna, Biontech ve Astrazeneca denendi.

65 yaş üstü, kanserliler, ileri derecede diyabet, ileri derecede kalp hastalığı, ileri derecede şeker hastalığı ve immun sistemi baskılayan hastalıklara sahip olanlar kesinlikle Sinovac aşısı vurdurmamalı. Bunları yaptırmak halkı çok büyük bir riske atmaktır"dedi.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.