• BIST 10276.88
  • Altın 2398.482
  • Dolar 32.2398
  • Euro 34.6949
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 4 °C

RÜSTEM KABİL'DEN CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI'NA KINAMA

RÜSTEM KABİL'DEN CHP PENDİK İLÇE BAŞKANI'NA KINAMA
CHP Pendik İlçe Kongesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resminin üzerinin parti bayrağıyla kapatılması üzerine Pendik AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Kabil açıklama getirdi.

AK Parti Pendik ilçe Başkanı Rüstem Kabil'in yaptığı açıklamada;Seçilene saygının Demokrasi gereği olduğu vurgu yapılarak CHP Pendik İlçe Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resminin kapatılması kınandı. Kabil tüm siyasi partilerin toplumsal kutuplaşmaya neden olacak davranışlardan kaçınılması istenirken CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak'tan yapılan Demokrasi ayıbı için özür dilemesi istendi.

5e1ec1b7a6c7a-e58f3769-7b3e-4609-b706-21a1cb357ce9.jpg

AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil'in açıklaması şu şekilde;

Kamuoyuna saygıyla duyurulur:

‘Seçilene Saygı Demokrasinin Asgari Gereğidir’

Tüm siyasi partilerin; toplumsal kutuplaşmaya neden olacak ve ülkemizim demokratik gelişimine zarar verecek davranışlardan özellikle kaçınması gerekmektedir. 

Ülkemizin köklü siyasi partilerinden olan ve her fırsatta demokrasi vurgusu yapan Cumhuriyet Halk Partisi 12 Ocak 2020 tarihinde Pendik İlçe Örgütü kongresinde, Pendik Belediyesi’ne ait olan Yunus Emre Kültür Merkezi’nde büyük bir demokrasi ayıbına imza atmıştır. 

CHP Pendik İlçe Başkanının seçiminin yapıldığı kongrede ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafının üzerine CHP Parti bayrağı asılması demokrasimiz açısından büyük bir talihsizlik olarak değerlendirilmelidir. 

Demokratik rejimlerin ana teması farklı görüşlere tahammül ve müsamahadır. Ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın fotoğrafının üzerine parti bayrağının asılması ülkemizin en saygıdeğer makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamının manevi şahsiyetini zedelediği gibi, Sn. Recep Tayyib Erdoğan’a oy veren seçmen iradesini ve vicdanları da maalesef yaralamıştır. Pendik Ak Parti ailesi olarak CHP İlçe Başkanı seçilen mevkidaşım Sn. Doğan Çakmak’tan siyasi nezaketin bir icabı olarak yaşanan bu talihsiz olay nedeniyle özür beklediğimizi ifade etmek istiyorum. 

Bu vesileyle; Pendik Ak Parti teşkilatı olarak demokrasi adına kabul edilemez bu davranışı en ağır şekilde kınadığımızı, bu ve benzeri olumsuzluklara rağmen Ak Parti olarak bu ülke için güzel hayallerimizden ve ülkemizin demokratik yürüyüşünden asla vazgeçmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla arz ederiz. 

Rüstem KABİL
AK PARTİ PENDİK İLÇE BAŞKANI

CHP Pendik İlçe Başkanı Doğan Çakmak:'' Mazbata Aldığımda Kamuoyuna Açıklama Yapacağım''

12 Ocak'ta yapılan Olağan kongrede 2 kez İlçe Başkanlığını kazanan Pendik CHP İlçe Başkanı Doğan Çakmak  AK Parti Pendik İlçe Başkanı Rüstem Kabil'in açıklamalarına ilişkin mazbata alımı sonrasında kamuoyuna açıklama yapacağını belirti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.