• BIST 10082.77
  • Altın 2438.449
  • Dolar 32.401
  • Euro 34.754
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

SAĞLIK BAKANI KOCA;'DEVLETİN ÜST YÖNETİMİNİ AŞILANMAYA DAVET EDİYORUM'

SAĞLIK BAKANI KOCA;'DEVLETİN ÜST YÖNETİMİNİ AŞILANMAYA DAVET EDİYORUM'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koranavirüs salgınıyla ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Bakan Koca Bilim Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada yarından itibaren 7 günlük vaka sayılarının ortalamasının canlı olarak yayınlanacağını söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor.

​Bakan Koca açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

(Kovid-19) Pazartesi gününden itibaren il bazında 7 günlük vaka sayılarının ortalaması canlı olarak yayınlanacak.

Planlanabilir gelecek için bölgesel çalışmaların yürütülebileceği döneme geçiyoruz. Yeni dönemin adı 'yerinde karar dönemi'dir

Yarından itibaren ilk aşılanan grubumuzun ikinci doz aşılarına başlıyoruz. Hedef, nüfusumuzun en az yüzde 60'ının aşılanmasını sağlamaktır. Yarından itibaren 70 yaş üzeri ve cuma gününden itibaren 65 yaş üzeri vatandaşlar aşı olmak için sisteme tanımlanacak

Kovid-19) Hafta sonundan itibaren başta kabine üyelerimiz olmak üzere devlet üst yöneticilerini aşılanmaya davet ediyorum.

Yeni bir tedbir ilavesi şu an öneri olarak düşünülmüyor. Var olan tedbirlerin devamı öneriliyor. Özellikle yüz yüze eğitimin, uygulamalı eğitimler dışında, bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini söyleyebilirim.

106 KÖKENİ BELLİ OLMAYAN VARYANT TESPİT EDİLDİ 

3758 örnekten 416'sının tüm genom sekansı incelendi. 263 İngiltere, 23 Güney Afrika varyantı, 106 kökeni belli olmayan varyant tespit edildi.

4 ay kadar önce Sputnik V, Çin aşılarını alabilme potansiyelimizi düşünerek her üç aşı içinde faz3 çalışmasının Türkiye'de başlatılmasını söylemiştim.

SPUTNİK V AŞISININ TÜRKİYE'DE ÜRETİLMESİNDEN YANAYIZ

Sputnik için ise özellikle toksikolojisinin GLP şartlarında olmasıyla ilgili eksiklik vardı, o da tamamlanmak üzere. Türkiye'de toksikolojisi GLP şartlarında sağlanmış olacak. Ama faz 3 çalışmasını bugüne kadar yapmamış olduk. Sputnik V aşısının toksikolojisinden sonra temin noktasında zaten devredeyiz hatta Türkiye'de üretiminden yanayız'dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.