• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

SAYISAL LOTO ŞAİBEYE Mİ BULAŞTI? BEŞ GÜN ARAYLA AYNI RAKAMLAR ÇIKTI

SAYISAL LOTO   ŞAİBEYE Mİ BULAŞTI? BEŞ GÜN ARAYLA AYNI RAKAMLAR ÇIKTI
Milli Piyango çekilişinde ilk kez 5 gün arayla aynı rakamların aynı yere çıkması şaibe mi var iddialarını gündeme getirdi.Sayısal loto çekilişinde 6 sayının 5'inin aynı anda denk gelerek butondan düşmesi tartışmalara neden oldu.

Milli Piyango'nun 20 gün ara ile yapılan Sayısal Loto çekilişinde çıkan 5 numara da birbirinin aynısı oldu. 6 Haziran'daki çekilişte 5-11-24-39-41-44 şanslı numaralar ilan edildi. 27 Haziran'da ise 5-11-24-30-39-41 sayıları küreden düştü. Her iki çekilişte de 5-11-24-39- 41 numaralar çıktı.

CHP Milletvekili Deniz  Yavuzyılmaz  Milli piyango çekilişinde aynı rakamların tesadüfen denk gelmediğini belirterek şaibe iddialarını gündeme taşıdı. Yavuzyılmaz:"3,5 trilyonda bir ihtimal gerçek oldu. Altı adet numaranın beşi aynı çıkıyor. Üstelik 644 kişi de bu rakamları bilmiş, inanılması güç bir durum." dedi ve şunları söyledi:

BİLİMSEL  HESAPLARI ZORLAYAN BİR MÜDAHALE VAR

"Bu, Sayısal Loto tarihinde yapılan toplam 1335 çekiliş içinde, oynanan kolon sayısına oranla en yüksek 5 bilen kişi sayısı. Eğer Sayısal Loto çekilişlerinde 5 bilen sayısı 256 kişinin üzerine çıkıyorsa, bu durum çekilişlerdeki bilimsel hesaplamaları zorlayan bir müdahale olduğu ihtimalini artırıyor.

TALİH KUŞU GÜVEN VERMİYOR

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz "20 gün ara ile iki çekiliş yapılıyor ve 6 numaradan 5'i aynı çıkıyor. Bu durum 3,5 trilyonda bir ihtimal. Bir süredir şaibe iddiaları ile gündeme gelen talih kuşu güven vermiyor. Üstelik son çekişte 6 bilen yine Ankara Yenimahalle'den." dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Çekilişlerin Ankara'da aynı mahalleye çıkması sosyal medyada da yurttaşların tepkilerine neden oldu.Bir yurttaş ülkede yaşananlara isyan ederek şöyle dedi.

''Ülke artık, dolandırıcılık, ahlaksızlık konusunda dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir seviyeye çıktı.
birisinden para koparmak, birini dolandırmak ayıp olmaktan çıkıp, bir beceri olarak, bir zeka örneği olarak görülmeye başladı.
mesela geçen gün bir müşterim anlatıyor, bir emlakçı, satılık bir evi ucuz gösterip, en az 200 kişiden kaparo alıp, piyasayı 3 trilyon dolandırmış.
bu adamı anlatırken, hayranlıkla anlatıyor “helal olsun” adama diyor.
sayısal, şans topu,10 numara dedikleri oyunlarda hile döndüğü çok açık, bununla ilgili yüzlerce haber yapıldı, matematiksel ihtimalleri hesaplayınca 100 trilyonda bir olabilecek bir olay gerçekleşti ve aynı tarihli çekilişte, aynı bayiden oynanan 8 kupona büyük ikramiye çıktı.
asıl işin ilginç tarafı ne biliyor musunuz arkadaşlar, bu oyunları oynamaya devam eden halk var ya, asıl ilginç olan o.''

Pes dedirtecek türden bir olay. bunun dışında asıl kimbilir başka neler var da biz bilmiyoruz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Özgür İstanbul | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.